Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A robogóm lámpafényének...

A robogóm lámpafényének erőssége miért változik?

Figyelt kérdés

Csak gyujtasra nem vilagit, de az index megy, es a duda is. Beinditom a robogot, akkor mar vilagit a lampa, de alapjaraton nagyon halvanyan, ha huzom neki a gazt, akkor aranyosan novekszik a fenyero is. Nagyon alacsony alapjarton mukodtetve alig eszrevehetoen eg. Akksi mukodik. Mi lehet a baj?

Piaggio Zip 50 2T (94)

2013. máj. 30. 11:23
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez nem hiba, ilyen gyárilag! 3 tekercse van. Egyik töltik az akkut, másik a trafónak kell, hogy legyen szikra a gyertyán, 3. a világításé. Elég egyszerű lendkerékmágneses "generátor" ez, magasabb fordulaton nő a feszültsége.
2013. máj. 30. 11:26
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

"Elég egyszerű lendkerékmágneses "generátor" ez, magasabb fordulaton nő a feszültsége."

A feszültségének elméletben alapjáraton is meg kellene lennie. Az állandó(legalábbis nem sokat változik) Viszont az áramerősség a fordulatszámtól függ. Ezért van az hogy alapjáraton nem bírja ellátni a fogyasztókat.

2013. máj. 30. 14:02
 3/6 anonim ***** válasza:
Mértél már robogóban feszültséget? Mert igenis növekszik a magasabb fordulattól, nem csak az áramerősség nő. Tehát ez nem olyan generátor ,mint a kocsikban ahol van gerjesztő feszültség is!
2013. máj. 30. 14:29
 4/6 anonim ***** válasza:

mert a világítás nem az akksiról megy, hanem közvetlenül a tekercsről, csak az index, a duda, és asszem a féklámpa megy akksiról

én alig láttam az eredeti világítással, kiszedtem a fesz.szabályzót, kijön a tekercsről 10-11 ezres fordulaton 35-38V, sorba kötöttem első hátsó világítást, 60W-os 12V-os égők így épphogy nem égnek ki, azóta elég jól látok... :)

2013. máj. 30. 15:38
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, akkor megnyugodtam.

Én nekem éjjel nincs probléma, nem nagy városban lakom, nem kell sokszor megállni, és közepes fordulatszámon már egész szépen világít a lámpa/fényszóró.

2013. máj. 30. 16:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Robogónál nem, de ilyen gyújtással szerelt motoron már igen. A feszültség tényleg nő, de nem olyan sokat(legalábbis jobb esetben) Az áram viszont változik.

Nekem alapjáraton 6v körüli feszt produkálja (6V-os rendszer) de az áram nagyon kevés. Ezért világít minden halványan. Ahogy nő a fordulat nő valamennyit a feszültség is10v-ig kb, tovább nemigazán nő terhelve.

Terheletlenül persze felmegy rendesen a feszültség. De az nem mérvadó.

2013. máj. 30. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!