Ha a benzinhez motorolajat önt az ember akkor a benzin az idő elteltével változik?
Úgy mint alapesetben, vagy kissé konzerválódik? nem lesz kisebb az oktanszam, vagy egyes anyagok kiparolognak belole?
olyanok irjanak akik tenyleg tudjak!
2 utemu motorba kell!
Szerintem kevés vegyész olvasgat errefelé,én sem öntöttem még motorolajat benzinbe megmondom őszintén..
Viszont a benzin "megromlik"egy év leforgása alatt,amióta ólompótló adalékot kevertek hozzá.
Gondolom kétüteműbe akarsz keveréket készíteni.
Nem ajánlott motorolajjal. A motorolajnak ugyanis alacsony a hőtűrése és elég mielőtt a kenő hatása érvényesülne.
A 2T felsőkenőolaj ami a kétüteműekbe kell bírja a hőt és biztosítja a kenést.
A benzin nem "konzerválódik", hanem egy idő elteltével elpárolog.
Én a Stihl gépeimbe keverek olajat a benzinhez. A gyár által előírtat. Összekeverve azt írják fél évig használható... Mondjuk ezt nem mindig tartom be mert ezt a hihetetlenül olcsó üzemanyagot nem öntöm ki - amúgy se lenne hova mert ugye a a csatornába meg a földbe nem illendő...
Szóval ki nem párolog belőle semmi, de elöregszik. Kémikus én sem vagyok úgyhogy a periódusos rendszertől most tekintsünk el :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!