Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autó akkumulátora okozhat...

Az autó akkumulátora okozhat áramütést?

Figyelt kérdés
Rátettem az akksit a töltőre, hamarosan le kell venni, visszateszem a sarukat és rászorítom a csavarral. Ilyenkor mindig félek hogy amikor szorítom meg a csavarokat megcsaphat az áram. a saru is fém, a csavar is meg a csavarhúzó is :) végül is 5 amper. vagy csak én vagyok túl óvatos?
2009. okt. 5. 10:04
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

hát sokkolót még nem csináltam, de sok tekerccsel egy laposelemmel meg egy reszelővel lehet 1000 volt körüli feszültséget indukálni ami kicsit sem veszélyes egy egészséges emberre mert az áramerősség szinte semmi. A kérdést is csak azért tettem fel mert az öt amper ami a töltőn volt az már elég komoly áramerősség.

az utólsó előtti válasz nekem korrektnek tűnt.

2009. okt. 6. 20:59
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
19:54 -nek! Mennyire szedted szét azt a vakut? Mit találtál még benne?? A villanócsőre általában 3 vezeték megy, a két szélén PÁR SZÁZ VOLT VAN! és általában még be is kell gyújtani a csövet 1-2 EZER voltal. A vaku azért tud annyira megrázni, mert a 3Voltot feltranszformálja pár száz voltra, amit egy pufferkondi tárol el, így felhalmozódik az energiája. NA AZ ILYENNEL NEM ÉRDEMES JÁTSZANI! Még hogy 3V:))))
2009. okt. 7. 21:09
 13/13 anonim ***** válasza:
21:09! Nem teljesen darabokra... De azon csak 2 vezeték volt! Valami kínai sz.r lehetett. Amúgy igazad van! Nem annyira 3 volt az... Csak én nem tudtam volna ennyire részletesen elmondani!
2009. okt. 23. 00:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!