Mitsubishi Colt CZ tulajdonosok ide! Tényleg ennyire jó ez az autó amennyire mondják?
Nem vagyok autószerelő,de gondolom ha hosszú távon pörgetem, azt a hengerfejek nem nagyon fogják szeretni...
Mazda 3-ról személyesen is meggyőződhettem, hogy jó autó, Astra-t pedig bátyám mondta, mivel szalonban dolgozik. Astra még nem volt a családban, így nem tudom milyen.
Ha fontos a lóerő akkor ne vegyél 1.8-nál kisebb motorral autót.
Az 1,3 meg 1,4 motoroknál baromi jól hangzik a 90 LE, csak az a baj, hogy ezt a teljesítményt egy rettentően szűk tartományban adja le, mindenhol máshol meg a felét sem tudja...
Sokat járok ilyen kis autókkal (autókölcsönző), 8-10 féle márkával - típussal rendszeresen. Mind gyenge mint a nyári harmat. Hiába pörgeted, úgysem fog menni.
De városba jók, mert keveset fogyasztanak és elég kényelmesek. Ezért el kell döntened, hogy mit akarsz. Ha főúton / sztrádán tervezel sokat venni akkor vegyél egy 1.8-as vagy 2000-es dízelt. Mind fogyasztásban mind menetteljesítményben odaver a kicsiknek.
Ha városban közlekedsz jórészt akkor vegyél kis benzinest, mert kényelmes és keveset fogyaszt a városban (viszont sztrádán 140-es utazót nem kedvelik és isszák a lónyálat rendesen)
Első autónak venném (24/F) és nincs sok km a hátam mögött (~3000km) eddig a családi autókat nyúztam, viszont szeretnék egy sajátot. Ahogy nézem, Mazda 3/6-hoz még dobálni kéne a malacpersejbe rendesen, 1.5M alatt nagyon nincs normális, csak 200-300k km-el, annyival meg nem szeretnék autót :)
Kb 1.3M-ra gondoltam h veszek autót, 700-800-ért nagyon nem lehet 10 évesnél fiatalabb, normális állapotút kapni.
Javarészt városban mászkálnék, nyaralás alkalmával tévednék pályára, viszont nem akarom azt sem hogy 120-nál ki kelljen szállni és megtolni, ha előzni akarok.
Francia autót nem merek venni, Renault Clio Grand Tour van jelenleg itthon, elszállt a szervó kb 40.000km-nél, újonnan vettük. 406-osunk is volt, Balatonról hazafelé szart be...Ennyi elég is volt belőlük. Suzuki nagyon fapados, a 2010-es modell kivételével egy guruló koporsó (bár a 2004-es Mitsubishi CZ3 sem egy életbiztosítás, törésteszten Suzuki alatt végzett, 2009-es modellről még nincs teszt). Skoda Fabia/octavia is volt a családnál, Fabia nagyon megbízható kis autó volt, de az is mint a Suzuki, fapados műanyag matchbox.... Gyakorlatilag ott járok, hogy 2 évet spórolhatok egy autóra, mert 1.5M alatt nincs normális :P
Az előző Swift összességében jobb autó volt, mint az új, vezettem mindkettőt, nem is egyszer. :)
Ennyi pénzért én Almerát vagy Focust vennék, esetleg Corollát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!