Melyik a jobb a diesel vagy a benzines?
A diesel motor nagyobb nyomatékot produkál a legtöbb esetben hasonló pataméterekkel rendelkező benzines társánál.
Többek között ezért használják teherautókban, buszokban.
Nem szereti ha magas fordulatszámon pörgetik, lényegesen jobban szennyezi a környezetet, mint a benzines társai.
A benzines motorok a személyautók, motorkerékpárok meghajtására ideálisabb választás. Halkabban, simábban jár, nagyobb fordulatszám-tartományban használható nem kormoz annyira.
A fogyasztás leginkább a következőktől függ:
- vezetési stílus
- lóerő, nyomaték viszonya a jármű tömegéhez
- a motor kialakítása, korszerűsége.
A DIESEl azért jó mert nyomatékos és könnyű vele elindulni még emelkedőn is.
Egy 1.6 os turbó nélkül 3000nél már nem húz, nem jól gyorsul.
Egy benzines jobban megy, jó a gázreakciója, erős a motorja télen nyáron pöccre indul.
Engem nagyon idegesít az a taherautós hang a DIESEL-nél, lehúzott ablaknál még idegesítőbb.
nem kell sokat menni vele és másis a diesel a nyerő, én kiszámoltam h ha veszek egy 1.5 l alatti benzinest amire kevesebb a kötelező vagy egy 1.6-os D-t amire meg már ugyanannyi mint a 2L-re kb 20e-rel több évente akkor is egálban van már ha évi 3600km-t megyek is a benzinessel 8l-rel a dízellel meg 5,5l-rel számolva. De ha neked jó a bonus besorolásod mindenképp egy dízelt javaslok, csak nagyon meg kell nézni h mit veszel, mert könnyen kipurcant motorosba botlasz, tekintettel arra h ezekkel sokat mennek, és általában hülye a magyar a dízeles kocsikhoz, szétpörgeti és erőlteti hidegen, pancsolt gázolajat tesz bele, stb, szóval hazai dízelállomány javarésze halott. Ha meg újabb TDi vagy commonrail dízelben gondolkozol nagyon érdemes megfontolni mert a itteni gázolaj messze nem olyan minőségű amit ezek a nagyteljesítményű motorok elviselnek, az üzemanyag fogja kicsinálni a motort, csak OMV-s kúton tankol aki figyel erre, mert az osztrák gázolajat ad. A régebbi alacsony nyomású szívódízeleknél ez nem akkora gond azokat szerkezetileg kell jól megnézni.
Az én véleményem meg az h elsőnek benzineset vettem, de eztán csak dízelre hajtok, de csak körültekintően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!