Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik a jobb a diesel vagy a...

Melyik a jobb a diesel vagy a benzines?

Figyelt kérdés
Továbbá az is érdekelne, hogy mi dönti el hogy mennyit fogyaszt.
2009. okt. 4. 17:46
 1/7 anonim ***** válasza:
7 benzines autó után van 1 dieselem. Emellett tudom mondani hogy a diesel jobb. Sokan beszélnek magas fenntartási költségekről, de arról megfeledkeznek hogy ritkán vannak azok a magas összegek. Ha rossz állapotú autóról beszélünk akkor teljesen mindegy hogy a sz.r benzines vagy diesel, rámegy a sok pénz, olyankor rosszabb is lehet a diesel. De két jóállapotút összevetve a diesel nyer. Ha kevés használatra kell, akkor kis ccm-ben kell választani. Egy 1,4 diesel tojással a láb alatt beéri 4,5liter gázolajjal, a benzines legalább 6,5liter benzinnel. Városban ezek fölfelé mennek de mégtöbb különbség a diesel javára. De nem kell szétpörgetni ha dieseled van. Az erő amit nem tud egy benzines pótolni, nemcsak a lóerő számít hanem a nyomaték is ám.
2009. okt. 4. 18:29
 2/7 anonim ***** válasza:
attól függ mennyit mész vele és hol. Ha sokat használod a dízel gazdaságosabb, ha keveset mész akkor akkor érdemesebb egy benzinest vásárolni mert olcsóbb és annyival nem gazdaságosabb dízellel rohangálni, hogy visszahozza az árát. + a dízelnél iszonyat drágák a porlasztócsúcsok és az adagoló ha tönkremegy
2009. okt. 4. 18:33
 3/7 anonim válasza:
51%
Én csak diesel-t vezetek. Benzines motor olcsóbb, de többet eszik...amíg igaz a diesel hangosabb, de mégis leadja olyan 4000nél a max nyomatékot, igaz adagoló csere 200E forintomat bánta...:( ha engem kérdeznek én azt mondom, csak DIESEL:)
2009. okt. 4. 19:23
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A diesel motor nagyobb nyomatékot produkál a legtöbb esetben hasonló pataméterekkel rendelkező benzines társánál.

Többek között ezért használják teherautókban, buszokban.

Nem szereti ha magas fordulatszámon pörgetik, lényegesen jobban szennyezi a környezetet, mint a benzines társai.

A benzines motorok a személyautók, motorkerékpárok meghajtására ideálisabb választás. Halkabban, simábban jár, nagyobb fordulatszám-tartományban használható nem kormoz annyira.

A fogyasztás leginkább a következőktől függ:

- vezetési stílus

- lóerő, nyomaték viszonya a jármű tömegéhez

- a motor kialakítása, korszerűsége.

2009. okt. 4. 19:26
 5/7 anonim ***** válasza:

A DIESEl azért jó mert nyomatékos és könnyű vele elindulni még emelkedőn is.

Egy 1.6 os turbó nélkül 3000nél már nem húz, nem jól gyorsul.

Egy benzines jobban megy, jó a gázreakciója, erős a motorja télen nyáron pöccre indul.

Engem nagyon idegesít az a taherautós hang a DIESEL-nél, lehúzott ablaknál még idegesítőbb.

2009. okt. 5. 08:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Én nem vennék dieselt mert, nálam sose hozná be az árát, mert nem megyek vele annyit. A fogyasztás nem függ attól hogy benzin v. diesel, ugyan annyi. Számold ki hogy az árkülönbség mennyi km alatt térül meg a jelenlegi benzin gázolaj áron.
2009. okt. 5. 10:18
 7/7 anonim ***** válasza:

nem kell sokat menni vele és másis a diesel a nyerő, én kiszámoltam h ha veszek egy 1.5 l alatti benzinest amire kevesebb a kötelező vagy egy 1.6-os D-t amire meg már ugyanannyi mint a 2L-re kb 20e-rel több évente akkor is egálban van már ha évi 3600km-t megyek is a benzinessel 8l-rel a dízellel meg 5,5l-rel számolva. De ha neked jó a bonus besorolásod mindenképp egy dízelt javaslok, csak nagyon meg kell nézni h mit veszel, mert könnyen kipurcant motorosba botlasz, tekintettel arra h ezekkel sokat mennek, és általában hülye a magyar a dízeles kocsikhoz, szétpörgeti és erőlteti hidegen, pancsolt gázolajat tesz bele, stb, szóval hazai dízelállomány javarésze halott. Ha meg újabb TDi vagy commonrail dízelben gondolkozol nagyon érdemes megfontolni mert a itteni gázolaj messze nem olyan minőségű amit ezek a nagyteljesítményű motorok elviselnek, az üzemanyag fogja kicsinálni a motort, csak OMV-s kúton tankol aki figyel erre, mert az osztrák gázolajat ad. A régebbi alacsony nyomású szívódízeleknél ez nem akkora gond azokat szerkezetileg kell jól megnézni.

Az én véleményem meg az h elsőnek benzineset vettem, de eztán csak dízelre hajtok, de csak körültekintően.

2009. okt. 5. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!