Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első autó - ingázásra, napi...

Első autó - ingázásra, napi kb 80 km, főként autópályán, kb 400 000 Ft-ért?

Figyelt kérdés

Ami fontos: biztonságos, megbízható, keveset fogyasszon.

Ajánlották pl a VW Lupo-t, Seat Ibizát, de ellenérvként azt is mondták, hogy ilyen kis motorral és teljesítménnyel nem tudnék a pályán nagyon előzni ill. veszélyes helyzetekből könnyen kiugrani. Mivel nekem fontos a biztonság, ezért félek attól, hogy egy kisebb motorral és teljesítménnyel rendelkező autóval tényleg nem tudnám ezt megtenni. kb 75 lóerős autókat ajánlottak eddig, de a magas fogyasztástól pedig félek. Egyébként 23 éves lány vagyok.

2013. máj. 21. 17:16
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
nekem semmi bajom a suzukival, hogy őszinte legyek, én csak amiatt nem gondoltam igazából rá, mert mindenki azt mondja, hogy nem olyan biztonságos, már ilyenekre gondolok, hogy "papírból van" stb. én ezt nem tudom, mennyire igaz vagy nem, mindenesetre én nagyon félős vagyok, és kb a biztonság az első a listán, szóval inkább valami olyasmit szeretnék, ami mondjuk légzsákos stb.
2013. máj. 21. 19:38
 12/19 anonim ***** válasza:

A biztonságos autók az általam Accordtól és toyotáktól kezdődnek ezek olyan passat méretű autók az összes kis autó nem olyan biztonságos mint egy nagy bálna autó.De a Dewoo matiz még a suzukitól meg acorsától is kisseb és gyengébb kasztnijú.Egyébként meg aswift is csak anyira volt törékeny mint akorabeli és a kategóriájába lévő autók.Ha biztonságos autót akarsz akkor felejsd el a corsát,golfot,swiftet,astrát,matizt,fiestát,fókuszt?VW lupot,seat ibizát stb kis autókat.

Mert abiztonság a nagy autóknál kezdődik

AudiA6,Vwpassat,Toyota,avensis,Toyota Carina,mazda626,mazda6,BMV 520 stb nagy kasztnijú autóknál kezdődik

De személykocsikból a terepjárók a legbiztonságosabbak

Toyota Land crouser,Mitchubishi pajero wagon,Range Rover,Toyota Hi-lux stb

Egy kicsit itt is úgyvan mint avadonban a nagyobb az erősebb :)

Szóval ha kis autót akarsz ne félj asuzukitól sem még én is élek pedig volt suzukim nem kötelező összetőrni és meghalni sem bene hiába egyes emberek szerint aki suzukit vesz anak kötelezően megg kel halnia. Az egész rémhír úgy kezdődött,hogy régen asuzuki volt alególcsóbb és sokan vették így mivel több darabb volt az országban belőle mint akármelyik másik márkából,logikus hogy több balesetben is szerepelt suzuki a 90 években 40 százalékát ahazai autóknak asuzuki tette ki és lám ebből keletkezet az ocsmárolás,hogy ilyen xar meg olyan xar,így törik meg úgy törik pedig az összes vele egy kategóriában lévó autó ugyan úgy tört.

2013. máj. 21. 20:02
 13/19 Napkiraly ***** válasza:

Azokra nem érdemes hallgatnod,akik mindenféle levetett, hajdan drágább autókat ajánlgatnak, vagy a saját filléres,huszonéves dízeljeiket. Ők nem gondolnak abba bele,hogy nő vagy,valószínűleg nem fogod az estéidet bütyköléssel tölteni, és másnap is dolgozni kell menned.

Emiatt a régebbi luxusautók, tízévesnél öregebb dízelek nem neked valók.

Van 400ezer forintod, ebből nagyon nincs mit ugrálni. A 10 évnél fiatalabb alsó és középkategóriás benzinesek ennél általában drágábbak.

Japán autók között nem rossz nézelődni,de azokból a használható példányok döntően drágábbak (esetleg régebbi nissan micra?)

A B Corsák már lefutottak,C corsákból viszont találhatsz megbízhatót, lényeg hogy fapados legyen, ne sok kilométerrel.

Egy nőismerősöm megoldása ugyanerre a szituációra (napi 100 km inga) egy 400ezer forintos suzuki swift volt. Valamit valamiért. Ha mégis a balesetvédelem is szempont,akkor corsa,viszont ott sok gyorsulásra ne számíts (normális vezetésnél nincs is szükséged rá)

2013. máj. 21. 21:13
 14/19 Napkiraly ***** válasza:
arról nem beszélve,a benzint is neked kell kifizetned,nem annak,aki a toyota hiluxra rábeszél
2013. máj. 21. 21:14
 15/19 anonim válasza:

Jónéhány ötletet felsoroltam:

Mindegyik kis fogyasztású dízel, amely tökéletes ingázásra

(Szerintem megéri megnézned őket)

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Én egy Astrát, Corsát vagy azt a két ajtós,piros 3-as Golfot venném meg, de ez csak az én véleményem, a döntés a tied.

Remélem, hogy hasznodra voltam.

2013. máj. 21. 21:37
 16/19 anonim ***** válasza:

400000-ért nincs ojan kocsi amin nemkell semmit bütykölni.De kimondta,hogy neki kell bütykölni?

Énis szoktam enni pedig nemtudok főzni.Bármejik

tipust is válaszd számolnod kell meghibásodásokkal.

2013. máj. 21. 22:42
 17/19 Napkiraly ***** válasza:
akinek napi szükséglet az autó, az nem engedheti meg magának,hogy hulladékot tartson. Ha pedig nincs több pénze,kompromisszum kell
2013. máj. 21. 23:00
 18/19 anonim ***** válasza:
Ép ezért mondtam egy 2003 évjáratú szwiftet de senki nem hallgat rám XD !!!!
2013. máj. 22. 12:24
 19/19 anonim ***** válasza:
Én javaslok neked pár kisautót meg alsó-középkategóriást. 400 000 forintért kb olyan 10-15 éves kocsikra számíts. Első autónak szerintem nem kell több, én is kb 500-at szántam rá. Az alább felsorolt típusok egy átlagos balesetben(tehát nem kamionnal, gyorsvonattal találkozás, fának, betonfalnak turházás)egész jól védenek, megbízhatók, nem esznek sokat se. Na akkor a lista Citroen Xsara(3 csillagos), Fiat Punto (2 csillagos), Ford Fiesta (3 csillagos), Ford KA (3 csillagos), Mazda 323 (3 csillagos), Mitsubishi Space Star (3 csiilagos), Opel Astra F (nincs róla teszt, de a 3-at hozná), Opel Corsa B(2 csillagos), Peugeot 306 (3 csillagos), Renault Megane (4 csillagos), Renault Twingo (3 csillagos), Seat Ibiza (4 csillagos), Volkwagen Golf III (3 csillagos), Volkswagen Polo III (3 csillagos). Én férfiként biztos valamelyik középkategóriást venném, mert azoknak jó nagy gyűrődési zónájuk van. :) Én neked a Twingót, Golfot, Pólót ajánlanám. Vedd őket a 75 lóerős motorral, az már jól mozgatja őket (különösen a Twingót). A japánokhoz drágább az alkatrész, de cserébe sokáig bírják. A németekhez nem annyira drága és szintúgy sokáig bírják. A franciáktól sem kell félni, olyat kell venni, amiben nincs sok elektromos csecsebecse, mert azok szoktak elromlani. Abs, legalább 1 lufi legyen bennük. És persze alaposan át kell nézetni vásárlás előtt.
2013. máj. 27. 20:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!