Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Gyorsasági motorral vagy egy...

Gyorsasági motorral vagy egy sport kocsival veszélyesebba száguldozás? (autopályán)

Figyelt kérdés

2013. máj. 1. 21:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Sportkocsinál körülötted van a karosszéria, X légzsák, 10 féle elektronika. Motoron max. az őrangyalod véd.
2013. máj. 1. 21:53
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha 200-al karambolozol akkor mindegy. Bár a májerek akik 100 méter után törögetik mostanában a Ferrari-kat, mindig épen szállnak ki, de mondjuk egy Celica nem véd ennyire
2013. máj. 1. 22:02
 3/8 anonim ***** válasza:

Egy kocsival mindig sanszosabb hogy nem tudsz időben kikerülni valakit, vagy véletlenül rádhúzzák a kormányt "nem figyeltem időben" címszó alatt

Motorral mindig könnyebb manőverezni, előzni stb Meglehet nézni hány baleset van kocsis száguldozásból eredően, és mennyi a motorra visszavezethető..

Régen marokszám hullottak a fiatal gyorsasági motorosok, most már visszább vettek meg jobban felfogják milyen súlya van ennek ha húzzák a motor belét

Kocsinál meg pont a bmw-s audis hülyegyerekek, menőznek mert gondolják megfogja a kasztni őket 240-nél :)

Egy swift-es kasztni is lehet olyan jó mint egy német autóé, itt leginkább a karambol végkimenetele ami számít tehát a szalagkorlát végigvág bármilyen kocsit egy bizonyos sebesség fölött

2013. máj. 1. 22:05
 4/8 anonim ***** válasza:
70%
3: ha motorral olyan könnyű manőverezni, akkor egy hegyi úton a gyorsasági motor miért marad le mögöttem a kanyarokban és miért csak egyenesben ér utol? Nem azért, mert sokkal kevésbé fordulékony és kevésbé tapad a kanyarban, mint a személyautó? A másik meg: motorosok mondták nekem, hogy motorral nagyon nehéz hirtelen fékezni úgy, hogy nyeregben maradj. Autóval csak a pedált kell taposni, a többit intézi a számítógép. Szóval nem vagyok meggyőzve.
2013. máj. 1. 22:24
 5/8 anonim ***** válasza:

Motornál rosszabbak egy baleset kilátásai. A motornál védtelenek, a testrészek, és bár a szalagkorlát ugyanúgy megfoghat, a tested lelassulásához végülis a testedet érő brutális energiájú ütések vezetnek.

Ha ruhán csúszva lassulsz le, ép bőrrel megúszhatod, de abban nem vagyok olyan biztos, hogy mindenki úgy tudná irányítani a csúszását, ahogy kellene.

Ilyenkor elég egy alacsony padka, és szétrobban a medencéd, és az alsó csigolyáid.

2013. máj. 1. 22:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Ja, még annyit: a motorosok arányaiban kétszer annyi balesetet okoznak, mint az autósok. Ott vannak az adatok a ksh oodalán, ki lehet számolni. És ebben még nincs beleszámolva az, hogy télen nem is mennek a motorok.
2013. máj. 1. 22:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Én ismerek olyan motorost, aki 250- körül szált el, és túlélte.

Egyedül az egyik alkarja sérült, ami hozzáért egy beton határolóelemhez, és úgy nézett ki, mintha egy kézigránát lerobbantotta volna. Azóta nincs neki.

Autóval nyilván megúszhatta volna a szalagkorláttal, Ilyet már látott az öcsém.

Vagy mindkét esetben meghalhatott volna, mert ezek inkább kivételes esetek voltak.

Ezek után döntse el mindenki, melyik a veszélyesebb.

2013. máj. 1. 22:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Alapvetően a motor kétkerekűsége és védtelensége veszélyesebbé teszi. Én sokat száguldoztam (250 fölött) Porschéval az autópályán, motorral csak 200-zal vittek, de nekem a motor félelmetesebb volt.
2013. máj. 6. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!