Ti vennétek így kocsit?
Nagyvárosban élünk kettesben,munkahely 3 kilométerre,városi busszal 15 perc,cég fizeti a bérletünk.
Városon belül mászkálunk általában,városon kívül kb havonta.
Nem nagybevásárolunk,nagyáruház párszáz méterre,oda sátélunk,5 perc.
Parkolni csak a lakás előtt lehet,sok kocsi között,bár biztosnágos környék.
Viszont nyaralni,elmenni hétvégén ide-oda jó lenne saját kocsi,most a szülőkét kérjük el (ideadják mindig,csak tankoljunk bele).
Pénzünk lenne egy 1 millió körüli kocsira,fenntartani fenn tudnánk (bár akkor annyival kevesebb marad spórolva lakásra)
Ti hogy döntenétek?
Ami mellette szól: hülye időjárás,hiába 100 méter a buszmegálló,esernyővel is elázni.
Mellette csak a kényelem szól,ellene csak az hogy valamennyire pénzkidobás.
Bár akkor az is az hogy étterembe megyünk,elutazunk akárhova vagy csak egy csoki is,mert el lehet élni krumplistésztán is.
Nem tudom te hol élsz, talán az esőerdő mélyén, de én dzsekiben bringázok 1,5km-t a vasútállomásig. De kinek mi a fontos. Nekem az lényegesebb lenne, hogy 3 év múlva legyen egy lakásom minthogy 1 évben 3-4x ne bírjam ki a 100m-t esőben.
De én nem akarlak győzködni nehogy azt hidd. Felőlem vehetsz kocsit :)
Elmúlt egy héten áztunk legalább meg négyszer,és nem esőerdő...
De a kérdés épp arra irányult,hogy ki venne,ki nem.
Mi is vacilálunk.
Szerintem kihasználatlanság miatt teljesen felesleges autót vennetek.
Az autó fenntartása költségekkel jár. Sok a kopó alkatrész, benzin, biztosítás, stb. Attól, hogy csak egy helyben áll még amortizálódik rendesen.
Ellenben, ha valami történik, jó, ha van egy autód.
Egy lehetőség lenne valami kis teljesítményű olcsó használt autót vásárolni, pl egy Swiftet. Ezen nem buksz nagyot, de mégis megadja a kívánt előnyöket.
Egy swift amit nem kell azzal kezdeni hogy ráköltünk 1-200ezret,az félmillióba kerül,mindennel együtt 6-700ezer.
Akkor már veszek normálisabbat,ami néz is ki valahogy,8-900ezer,átiratás,alap olaj és stb csere,átnézetés,és van egy normális kocsink.
Ha lenne már lakásotok, azt mondanám vegyél, mert hiába nem létszükséglet ebben a helyzetben, azért sok pluszt ad, sok helyre elmehetsz, ahova most nem, és más dolog a sajátodba beszállni a ház előtt, mint állandóan kölcsönkérni egy másikat.
De ha mindenképp lakást akartok, akkor először szedjétek össze azt, a kocsi ráér.
Számold ki, hogy havonta hány km-t mennétek a kocsival, és mennyi lenne az összesen évente. Ha ez évente kevesebb, mint mondjuk 5000 km, akkor nem indokolt az autó, bár saját olvasatomban még 10.000 km alatt sem.
Vidéken viszont egyszerűen kényelmesebb az autó, és a km séma borul, a síró gyereket pedig nem kell a buszon végighurcolni. Számomra ez lenne a döntő érv: kényelem, gyorsaság, függetlenség. Vegyétek meg most.
Ilyen kis használtság mellett is vennék. Egy jó hétvégi
kirándulás, egy étterem, bármi.
Vagyis mi vettünk is, igaz akkor még a lakás hitelét is fizettük. Első közös autónk volt, sok menőkés hétvége. Azóta is sok-sok emlék fűzödik ahhoz az autóhoz, időszakhoz.
Tény: azóta a kocsit lecseréltük, megszületett a gyerek.
Persze pénzben buktunk az autón, de olyan helyeken jártunk, ahova most gyerekkel nehezen jutnánk el.
Ne csak a pénz oldalát nézd!!!
A bankban plusz 1-2 százezer nem ad olyan szabadságot, boldogságot, mint egy kellemes hétvége egy szép helyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!