Kipróbálnád így a német autópályát?
Értelek, de a németeknél az autóbalesetek nagyon kicsi hányada történik autópályán és pláne kevés nagy sebességnél.
Amúgy vezetni ilyen tempóval sokkal jobban ébren tart és többszöröse a koncentrációd, mint a lassú szötymörgésnél.
"Értelek, de a németeknél az autóbalesetek nagyon kicsi hányada történik autópályán és pláne kevés nagy sebességnél."
Csak az a nagyon kicsi hányad, az mind halálos. Biztos emlékszel amikor 1-2 éve az új M3 tesztelésekor meghalt a BMW egyik pilótája, mint kiment elé egy teherautó a korlátozás nélküli szakaszon. Neki meséld el, hogy kicsi az esélye, hogy gáz legyen :)
Érdekes, ne vegyétek arroganciának, de ide csak csupa hihetetlenül bölcs, megfontolt, csak az észérvek szürke eminenciássága szerinti szolíd életvitelű ember jár kommentezni? :D :)))))
Amúgy sajnos a közlekedés veszélyes üzem. 50-nél is telibeverhet egy elsőbbséget meg nem adó kamion és szevasz, "ha ezt írták meg" sajnos.
Magam régebben nagyon sokat jártam a magyar autópályákon 220-250 utazóval. No természetesen csak gyér forgalomban, amikor veszélytelen volt, ha konvojt értem utol, mindig lassítva stb, de nem papolva a gyorsaság ellen. Szóval nekem volt is egy alkalommal egy 190-es szalagkorlátfogás sajnos, tehát tudom milyen dolog. Onnantól tanultam meg gyorsan és biztonságosan autózni.
Amúgy ezek a kocsik jobban lassulnak két kilóról, mint átlagos autó százhúszról. Ezek alatt olyan technika van, ami bőven kibírja azt, amire csinálták. De ami érdekes tapasztalat, hogy szinte olyan a magas tempó, mint azok a könnyűdrogok, amik csak szenzibilisebbé tesznek. Kitágulnak az érzékek, többszörösére nő a koncentráló készséged, szinte előre tudod, hogy ki mit fog csinálni, szinte intuitív módon előre kalkulálsz. Én emiatt sokkal jobban vezettem régen gyorsan, amig nem durrantották tele szigorral és ökörbüntetéssel a dolgokat. Lassú, finom polgári tempónál hamarabb érzem az elálmosodás tüneteit vagy az unalom miatti koncentrálókészség-vesztését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!