Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kipróbálnád így a német...

Kipróbálnád így a német autópályát?

Figyelt kérdés

http://www.youtube.com/watch?v=4GOdRAyGSoQ

20 másodpercntől érdekes.

2013. máj. 13. 17:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
41%
Nem. Ha már összeszednék egy ilyen kocsira valót, akkor beleférne egy versenypálya bérlés ott megnyomná neki. A közút nem rally pálya. Nem azt mondom, hogy 130al mennék németbe, de nem is 300al, az nem biztonságos!
2013. máj. 13. 17:26
 2/12 A kérdező kommentje:

Értelek, de a németeknél az autóbalesetek nagyon kicsi hányada történik autópályán és pláne kevés nagy sebességnél.

Amúgy vezetni ilyen tempóval sokkal jobban ébren tart és többszöröse a koncentrációd, mint a lassú szötymörgésnél.

2013. máj. 13. 17:47
 3/12 anonim ***** válasza:
Közúton(autópályán) a 300-320-at én is kihagynám. Jöttek már ki elém 80-nal 220-nál, ott is grízes volt megállni, mi lenne 3 kiló fölött? Zárt pályán én is kitaposnám a lelkét :D
2013. máj. 13. 17:48
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

"Értelek, de a németeknél az autóbalesetek nagyon kicsi hányada történik autópályán és pláne kevés nagy sebességnél."

Csak az a nagyon kicsi hányad, az mind halálos. Biztos emlékszel amikor 1-2 éve az új M3 tesztelésekor meghalt a BMW egyik pilótája, mint kiment elé egy teherautó a korlátozás nélküli szakaszon. Neki meséld el, hogy kicsi az esélye, hogy gáz legyen :)

2013. máj. 13. 17:53
 5/12 anonim ***** válasza:
A németeknél az autópálya átlagsebessége 80-100 km/h, annyira nagy a forgalom. Nagyon ritka az olyan szakasz, ahol fel lehet gyorsítani 150 fölé.
2013. máj. 13. 18:21
 6/12 anonim ***** válasza:
Statisztika nem ment meg, ha pont veled történik, 300nál mindegy mibe ülsz meghalsz. Egy olajfolt, egy hülye kivág, vagy akár mi. Nem tudsz megállni, ha megcsúszik az autó nem tudod korrigálni, nagyon veszélyes, egy pályán én is csapatnám neki, imádom a sebességet, de nem éri meg, közúton. Nem vagyok álszent, lőtt már le trafipax, de megpróbálok mindig a lehető legbiztonságosabban vezetni (lakott területen belül mindig betartom a sebességet), egyszerűen nem tudnám elviselni, ha valakit megnyomorítanék vagy megölnék saját hibám miatt. Ha valaki egy ilyen autót meg tud venni, akkor igazán kibérelhet egy pályát aztán megnézheti mit tud a gép korlátok nélkül, na az aztán élvezet, merthát az egyenesbe mindenki tudja nyomni a gázt.
2013. máj. 13. 18:37
 7/12 A kérdező kommentje:

Érdekes, ne vegyétek arroganciának, de ide csak csupa hihetetlenül bölcs, megfontolt, csak az észérvek szürke eminenciássága szerinti szolíd életvitelű ember jár kommentezni? :D :)))))

Amúgy sajnos a közlekedés veszélyes üzem. 50-nél is telibeverhet egy elsőbbséget meg nem adó kamion és szevasz, "ha ezt írták meg" sajnos.

Magam régebben nagyon sokat jártam a magyar autópályákon 220-250 utazóval. No természetesen csak gyér forgalomban, amikor veszélytelen volt, ha konvojt értem utol, mindig lassítva stb, de nem papolva a gyorsaság ellen. Szóval nekem volt is egy alkalommal egy 190-es szalagkorlátfogás sajnos, tehát tudom milyen dolog. Onnantól tanultam meg gyorsan és biztonságosan autózni.

Amúgy ezek a kocsik jobban lassulnak két kilóról, mint átlagos autó százhúszról. Ezek alatt olyan technika van, ami bőven kibírja azt, amire csinálták. De ami érdekes tapasztalat, hogy szinte olyan a magas tempó, mint azok a könnyűdrogok, amik csak szenzibilisebbé tesznek. Kitágulnak az érzékek, többszörösére nő a koncentráló készséged, szinte előre tudod, hogy ki mit fog csinálni, szinte intuitív módon előre kalkulálsz. Én emiatt sokkal jobban vezettem régen gyorsan, amig nem durrantották tele szigorral és ökörbüntetéssel a dolgokat. Lassú, finom polgári tempónál hamarabb érzem az elálmosodás tüneteit vagy az unalom miatti koncentrálókészség-vesztését.

2013. máj. 13. 18:46
 8/12 anonim ***** válasza:
54%
Kedves kérdező! Én sosem mentem 150 felett autópályán és érdekes módon sosem fogtam szalagkorlátot az elmúlt 18 évben. És nincs megírva semmi, a gázpedált te nyomod, senki más.
2013. máj. 13. 18:52
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
Még soha nem hallottam olyanról, hogy valaki balesetet okozott volna 300 km/h-nál, pedig az ilyenek tuti bekerülnének a hirekbe.
2013. máj. 13. 18:57
 10/12 anonim ***** válasza:
Jah és én már mentem 200-al sima úton is :)
2013. máj. 13. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!