Egy Citroen Xsara 1.4i SX ANTIPOLLUTION FAULT-ot ír ki és a motor is szörnyen rángat. Mi lehet a baj?
Kizárásos alapon a lambda-szondára gyanakszom, mivel végigjártam Vác összes szervizét és A-tól Z-ig minden ki van cserélve csak a lambda-szonda nem.
Tapasztalatok???
Fontos lenne!!!!
Lehet katalizátor is ....hozd el rádugjuk a gyári gépet ..
Olyan nincs ,hogy nincs megoldás ....
Sok minden lehet ..
Hova vigyem???
Légyszi mondj valami privát elérhetőséget!
amikor lehúztuk a kati utáni szondát akkor 15 kilóméterig kussba volt, de a következő úton már újra rángatott.
egyik szerelő aszonta hogy kicserélte a gyújtótrafót, de ezt erősen kétlem ugyanis a követhező szerelő is a trafót akarta cserélni de nem engettem neki.
innyektor meg minden szar cserélve lett már rajta.
INDEX, Xsara fórum:
"Lassan 1 hónap, és több, mint 2000 km eltelt a reggeli dadogás és "Antipollution fault" hibaüzenet (+ check engine lámpa) óta. Azóta se semmi.
Nem tudom, melyiknek lehet köze a javuláshoz, de leírom, miket csináltam rögtön a hibajelenség után:
Kicseréltem a gyertyákat (NGK LFR6B)
Megtaláltam végre a MAP szenzort és kitisztítottam
Szétszedtem és kitisztítottam a pillangószelepet (nem volt különösebben koszos, de nem túl nehéz tükörfényesre pucolni)
Széthúztam a motortérben minden elérhető csatlakozót és kifújtam azokat is WD40-el. Különösen a trafó és a lambda szonda csatlakozóit!
Smirgli papírral fényesre csiszoltam az akkusarukat is
Azóta nem Shell fuel save-et, hanem Nitro+ 95-öt tankolok...
Lehet hogy ezekből egyik sincs szoros összefüggésben a dologgal, de eddig úgy tűnik bevált. KOPP, KOPP!!
Ha újra csinálja, akkor viszont gondolom nem úszom meg a trafócserét."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!