Tönkreteszem ezzel az autóm?
Az egy dolog, hogy hamarabb tönkremennek bizonyos alkatrészek, az a te dolgod, engem nem érdekel, mennyit költesz az autódra. Viszont nem biztonságos így fékezni. Próbáld ki, kanyarban pl begyorsul az autó, ha nincsen motorfék. Na most ha emiatt elütöd mondjuk (az egyelőre még nem létező) gyerekemet, mert nem számítasz erre a begyorsulásra egy zebra előtt, az már annál inkább érdekel. Ugyanis egyrészt sérülést okozol neki, másrészt én is börtönbe kerülök, mert ott helyben agyonverlek.
Így vezetgessél kinyomott kuplunggal...
Mondhatod, hogy szélsőséges példa. De ha csak egy ilyet elkerülhetsz egész életedben a motorfék segítségével, akkor megéri, nem?
Hát hogy? :D
De sötét vagy apám...
Korcsolyáztál már életedben? Ha igen, akkor tapasztalhattad volna, hogy "koszorúzásnál", amikor kanyarodsz szinte magadtól mész, csak keresztbe kell rakosgatni a lábadat.
Hallottál már olyan műholdakról, amik elhagyták Naprendszerünket? Ha odafigyeltél volna, akkor tudhatnád, hogy az ehhez szükséges sebességet úgy érték el, hogy akár többször is elrepültek egy-egy bolygó közelében, amelyeknek gravitációs tere egyrészt a megfelelő pályára állította őket, másrészt egyre nagyobb sebességre gyorsította fel őket.
Lehet, hogy szerinted sötét vagyok, a Kérdező szerint pedig gyökér (mint azt privát üzenetéből megtudtam)
De a centrifugális erő és ezáltal a centrifugális gyorsulás ugyanúgy hat a ti járműveitekre is, ha elhiszitek, ha nem.
ma 08:21
Ezek után úgy csinálom hogy a körforgalomban maradok benyomott kuplunggal, vagy üresben, és addig körözök amíg fel nem gyorsul a kocsim, és 200-al kilövök a körforgóból, így simán el tudok gurulni a következő körforgalomig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!