Rómában élek, magyar állampolgárként. Olasz nagymotor jogsival vezethetem a magyar rendszámos motorom olaszban?
Figyelt kérdés
2013. máj. 8. 15:44
11/13 A kérdező kommentje:
Sziasztok!Jó kis nyelvi vitát indítottam, de nem ez volt a szándékom.Tudok helyesen írni csak a karakterek és az idő spórolása miatt írtam így.Köszönöm mindenki válaszát de főleg az első kettőnek aki a kérdésemre válaszolt.
2013. máj. 9. 09:14
12/13 anonim válasza:
9-es:
"...mondják, hogy voltam olaszban, meg megyek sapnyolba..." - Tulajdonnevet kisbetűvel. Úgy is kell azt!
Olaszban, és spanyolba - ezek mióta tulajdonnevek, áruld már el?:) Ezek az Olaszország és Spanyolország szavakból képzett melléknevek. Amiket köztudottan kisbetűvel írunk.
Mert még az "Azannya" reklamációd jogos, de fenti egy nagy öngól volt, azt remélem látod:)
13/13 anonim válasza:
Öngól? Mégis mire érted?
Egyébként az, hogy az Olaszba, meg a Spanyolba nem tulajdonnév... Nem biztos, hogy vitáznod kellene. Elfogadott forma, hiába háborogsz érte. Egy fecske nem csinál nyarat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!