Simsonhoz lenne pár kérdésem (? )
tehát nem akarja venni a fordulatot, nem akar menni, nem akar alapjárat lenni, levettem a légszűrőt, kitisztítottam, vagyis csak kifújkáltam kompresszorral, és még nem raktam vissza, és beindítottam légszűrő nélkül, és tökéletesen megy légszűrő nélkül, van alapjárat, veszi a fordulatot, és megy is, légszűrővel miért nem akar menni? ennyire nem kap levegőt a szűrőtől? eddig tökéletes volt pár napja csinálja ezt!
a második kérdés, hogy mikor levettem a szűrőt, és alapjáraton pöfögött akkor ráhúztam a max gázt, és kiköpte a benzint a karburátoból ahol a levegőt szívja, tehát mikor ráhúzom a gázt jön egy adag benzin belőle, odatartottam az ujjamat, meghúztam 2-3 -szor a gázt és tiszta benzin volt a kezem mit lehet ezzel csinálni? ettől ugorhatott ekkorát a fogyasztásom? hogy itt is jön belőle a benzin? mert valamelyik nap kb 40 km alatt elment 2 liter benzin
és hiába fújkáltam ki a szűrőt, ugyanúgy sz@r, mit csináljak vele?ha tekerek ki a levegő csavaron a karburátoron akkor meg már nem lesz jó a sűrítési arány, és össze vissza elkezd pörögni...
mit lehet akkor most ezzel csinálni?
Először is vegyél hozzá új légszűrőt.
A 2T motoroknál pedig természetes dolog hogy ha nincs semmi fojtás a szívóoldalon (tehát olyan légszűrő amilyenhez tervezték) akkor amikor megindul a dugattyú lefelé visszanyom némi keveréket.
Ha légszűrő rajta van akkor ez nem jut messzire, és a következő ütemnél vissza is szívja az egészet.
Akkor más gond is van.
Dugattyú környékén minden rendben van? A palástjának kellene időben elzárnia leömlőt.
Ilyen légszűrő van benne?
Ha igen akkor ezt kiégetni szokták úgy tudom. De ha beáztatod etanolba(E85) pár napra az is sokat segíthet.
Vagy csere.
ja és az ilyen szűrőt olajozni kell megfelelő légszűrő olajjal!
Különben az por átmegy rajta és jelentősen lecsökkenti a henger élettartamát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!