Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miket lenne érdemes cserélni...

Miket lenne érdemes cserélni a kocsiban?

Figyelt kérdés
SEAT Cordoba 2008-as 1.4 16V 86LE-s benzines 90-e km-t futott kocsit szeretném karbantartani,most lenne rá 60 ezrem ami nem sok de több mint a semmi.A fékbetétek,fékolaj az alap,nyilván az olaj évente cserélve.Ezeken kívül szeretnék kérni ötleteket,és h a közeljövőben mire kéne odafigyelni.Hűtő( a folyadék már elég sok mindennel után lett töltve),vízpumpa,vezérlés stb...Hozzá sem nyúltak még a kocsihoz,eddig kifogástalanul működik,műszakin kívül szerelőt még nem látott!!! persze autószerelőnek kell elsősorban megmondania de ők is hajlamosak félrebeszélni:) köszi
2013. ápr. 28. 17:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
90 ezer km-nél szokták már cserélni a vezérlést.
2013. ápr. 28. 18:02
 2/6 anonim ***** válasza:
Az autó kezelési leírásában benne van, hogy mit és milyen gyakran kell cserélni vagy ellenőrizni. Ha nincs meg a leírás, neten, seatos fórumon érdemes beszerezni. A többi dologhoz csak akkor kell nyúlni, ha baj van vele.
2013. ápr. 28. 19:44
 3/6 anonim ***** válasza:

Kevés a pénz ...a vezérlés sem jön ki belőle ..

de így ne járj vele ,most csinálok egy szíjszakadt ilyen motoros Bora-t . Az előre látható költség 300 ezer ft...

Miből gondolod ,hogy az autószerelő beszél félre ???

Szerintem a sok kokler akikből itt is akad !

Tudod ki minek nem mestere ,annak hóhéra . Jegyezd meg ..

2013. ápr. 28. 19:59
 4/6 anonim ***** válasza:

Sajnos én is jártam egyszer úgy, hogy elszakadt a szíj..

Először ugye 90ezernél kellene cserélni vezérlést, de én 75ezernél voltam szerelőnél szervízben, előrébb hoztuk a vezérlés cserét, És ugye legközelebb 180ezernél kell, és úgy volt hogy viszem 180ezernél vezerlés csere( a szerelő is, meg énis elfelejtettük hogy korábban lett cserélve a vezérlés előzőleg) , és nem bírta ki... elszakadt a szíj, és a 16 szelepből 8-at szétütött. 250ezer forintba fájt kb ez a kis mutatvány . Az ilyenekre sajnos nagyon oda kell figyelni, mert nagyon sokba tud kerülni.

2013. ápr. 28. 21:13
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen természetesen megnéztem a szervízkönyvet de csak nagyvoalakban írtak róla,az autószerelőket pedig nem akartam savazni de azért nem kell félteni őket.Mennyi lenne kb ez a mutatvágy összesen,úgy tudom h vezérléssel pl vízpumpát is kell cserélni.de lehet ezt szettbe is venni nem? köszi a válaszokat
2013. ápr. 28. 23:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Valót raktam be , 38 ezer a készlet és 11 ezer a vízpumpa .

A meló 15 ezer ..

2013. ápr. 29. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!