Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyon drága? Nincs is esélyem...

Nagyon drága? Nincs is esélyem arra, hogy valaha teljesüljön az álmom?

Figyelt kérdés
Sziasztok..Egy 14 éves lány vagyok, és már kiskoromban is imádtam a motorokat. 16 évesen le szeretném majd tenni az A1-es jogsit,amire össze tudnám spórolni a pénzt,sajátot..(Nyári munka,ösztöndíj). De ugye ehhez motor is kéne. Egy Aprilia rs 125 az álmom..Természetesen folyotott változat ami csak 11 kW-os. Nem olcsó,de talán ezt és össze tudnám szedni,esetleg apukámtól kérnék egy kis segítséget..Mivel anyukámmal élek,mi nem vagyunk gazdagok..Sőt. Átlagosnak mondhatom talán a pénzügyeinket. Apukám pénzes,de ugye nem vele élek.. Ha meg is lesz a motor,drága "eltartani"? Értem ezalatt a szerviz,benzin stb.. Mennyi időnte kell szervizbe vinni? Nagyon nagy álmom,hogy egyszer legyen egy motorom. És 16 éves koromtól diákmunkára megyek McDonalds-ba,tanulás mellett is..15 évesen is fogok menni,de ugye akkor csak nyáron lehet.. Szerintetek küzdjek az álmomért,vagy hagyjam,mert az beteljesülésének esélye 0..? Köszönöm a válaszokat.

2013. ápr. 28. 17:17
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.Nem vagyok az az "adrenalin" termelő,agyatlan tini. Nem száguldásra szeretnék motort venni. Ha már itt tartunk,motorokat is írhattok,ami nemkek bevált,megfelelne,mert az itt lévőknek jóval több a tapasztalata mint nekem..A védőruházat nem lenne gond,abba lenne kisegítésem :)
2013. ápr. 28. 18:55
 12/13 anonim ***** válasza:

Nem Rád írta, hogy agyatlan tini, hanem hogy használtan véve könnyen kaphatsz egy széthajtottat.

A kis CBR-t én is ajánlom (bár gyakorlatom nincs vele kapcsolatban, csak olvasgattam róla), a kis Duke se lehet rossz :D

A 125-ös motorokról azt tudom, hogy sokkal olcsóbb tud lenni a fenntartásuk, mint egy nagyobbnak. Nálunk 250-es és 650-es van a családban (28 és 50 lóerős), azoké hasonló, az már sajna nem az a szint, bár legalább nem fogyasztanak sokat, persze a jobb 125-ösöknél jóval többet.

A km költség ember- és motorfüggő, ha keveset használod, jóval magasabb, főleg, ha beleszámoljuk a vételárat (igazából úgy korrekt). Érdekességként a párom BMW-jének a km költsége (mindent beleszámolva, vételár, papírozás, ruha, benzin, szervíz, alkatrész, adó, biztosítás) megegyezik a biciklije km költségével :D A biciklié persze csökken, de közel sem bírja úgy az életet, mint a motor.

S az álmod teljesülésének esélyei... Nagyon fiatal vagy még, hogyne lenne esélyed :) Valaha, az nagy szó :D Nekem speciel elég soká jött össze, de még előttem az élet :D

Megértelek, hogy nem akarsz robogót. Én se akarnék. Nehogy már minden lépcsőt végig kelljen járni. Ha nem lennél ilyen ifjonc, mehetnél nagymotorra is, azt is hasonlóan kell vezetni, mint a kicsit. A robogót pedig máshogy, bár azt még sosem vezettem.

2013. ápr. 28. 20:50
 13/13 anonim ***** válasza:
Ha a 2 ütemű fenntartási költsége tényleg olyan sok, akkor nagyon meggondolnám... 30-35 ft/km? A mi két motorunknak jóval kevesebb, pedig azok nagyobbak, egy 125-ösnek jelentősen kevesebb is lehet. Ajánlottunk kellemes darabokat, ahol nem kell különösebb áldozatot hozni a kisebb fenntartási költségért. Persze fontosak az álmok, de ha szűkös a keret, akkor azért el lehet élni egy jó alternatívával is :)
2013. ápr. 29. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!