Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motort vagy kocsit könnyebb...

Motort vagy kocsit könnyebb vezetni?

Figyelt kérdés
Még kisebb koromban tanítottak meg kismotort vezetni. Miután megtanítottak abba hagytam, de szerettem. Aztán 4- 5 évre rá letettem kocsiból a jogsit, amit csak ritkán használok, de nem megy, meg nem is szeretek( talán mert nagy test,vagy nem tudom). Ezért gondoltam hogy talán a motort kellene mégis vezetni. De mondták hogy a motort sokkal nehezebb vezetni. Mik a tapasztalatok ?

2013. ápr. 27. 20:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Kinek mi. Ha vasággyal együtt vagy 30 kiló, akkor valóban nehezedre fog esni egy 200 kilós ezres. Ha nincs térlátásod, akkor az autót nem tudod bemérni, tükörből végképp. Motorhoz ez nem kell. Kanyarokban ugyebár a kétkerék instabilabb, bele kell dőlni. Ha bátortalan vagy, akkor vagy kismotor, vagy megtanulsz autót vezetni.
2013. ápr. 27. 20:10
 2/14 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem motorozni könnyebb, de aki az autózás kényelméhez van hozzászokva, azt nyílván nehéz meggyőzni erről.
2013. ápr. 27. 20:11
 3/14 anonim ***** válasza:
93%
Én csak autózni tudok. Motorra nem mernék ülni.
2013. ápr. 27. 20:14
 4/14 anonim ***** válasza:
93%
Én próbáltam mindkettőt, számomra könnyebbnek tűnik az autóvezetés.
2013. ápr. 27. 20:18
 5/14 A kérdező kommentje:
Elsőnek: 70 kg vagyok, és eszem ágában sincs 1000 motorral menni.
2013. ápr. 27. 20:42
 6/14 anonim ***** válasza:

A hangsúly nem azon volt, hogy hány kiló vagy és mekkora motort fogsz használni! :D

Igaz, végletekben írtam le, de a lényegen nem változtat!

2013. ápr. 27. 20:47
 7/14 anonim ***** válasza:

én előbb vezettem autót meg trakrort, mint motort, ment minden elsőre, bár motornál szoknom kellett a kézi kuplungot az elején, de azzal se volt gond pár km után.

Én maradok az minél több kerék annál jobb elvemnél, tehát a kamion a nyerő, de amit a jogsim enged M kategóriát, ha úgy adódik fel ülök rá, de nem fog ki rajtam egy 250-es MZ sem(jó nem is nagy motor az ezresekhez képest), bár motorral nem merek menni úgy, ott jobban féltem magam, városba robogóval is nem merek elindulni egy nagyobb helynél sem, ahol autóval meg teherautóval már rég kifordultam volna.

de minden csak megszokás kérdése, én a kényelmes vezetést szoktam meg, nekem marad a sokkerék

2013. ápr. 27. 20:54
 8/14 anonim ***** válasza:
92%
Azt a könnyebb, amit gyakrabban használsz és így több vele a gyakorlatod.
2013. ápr. 27. 21:04
 9/14 anonim ***** válasza:

Valószínűleg emberfüggő, nem tudom, mi lehet olyan nehéz a motorvezetésben... Nekem az autóvezetés tűnik nehéznek, igaz, még nem próbáltam.

A motorral szép szolidan, óvatosan közlekedve nincs különösebb gond, magasabb szinten már más, de az nem kötelező, illetve csinálhatod a saját tempódban, évek alatt felfejlődve is. Élesben még nyolcasozni sem szokott kelleni s ha szűk utcán megfordulva leteszed a lábad, nem buktat meg az élet... Felborulni persze könnyebb, az vitathatatlan.

Rengeteg ember letette a vizsgát, akár autóra, akár motorra, én biztosan nem foglalkoznék a véleményekkel, ha egyszer a motor szimpatikusabb.

#1: 200 kiló még nem olyan rettentően sok (OK, 30 kilóhoz igen, de az nem életszerű súly egy embernél), bár a súlyeloszlás is számít. Kereke van, gurul, működik a fizika, nem kell ám elrettenni 200 kilótól :) Főleg, ha nem akarjuk emelkedőn és hupás földutakon tologatni.

2013. ápr. 28. 11:21
 10/14 anonim ***** válasza:

Utolsó, nem is a motoron ülve van a baj!

Ha az egyensúlyt elveszti, nem tudja megtartani egy pálcikaember. Ha el is dől, a motor ott marad. :D

2013. ápr. 28. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!