Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorok forgalmijában lévő...

Motorok forgalmijában lévő adat, és a valóság?

Figyelt kérdés
A2 jogosítvánnyal rendelkezem. Ami most csak a kw-ot nézve max 35kW lehet. Néztem motorokat, de találtam olyan gépeket, amiknek meg van adva a valós értéke, mellé meg oda van írva, hogy a forgalmiba mennyi szerepel. Nyílván van olyan, ami gyárilag folytott, meg van amit számomra érthetetlen módon papíroztak le, hogy ilyen forgalmit kaphatott. A kérdésem az lenne, hogy egy olyan motorral közlekedek, aminek a forgalmijában szereplő adatok a jogosítványomnak megfelelő, viszont tényleges adat messze eltér, és mondjuk balesetet szenvedek, vagy valami miatt bevizsgálják a motort, akkor én elég rendesen faszulok, nem igaz? Vagy ezt még balesetnél se nézik? Kicsit homály vagyok ebben a témában azért is kérdezem. Válaszokat előre is köszönöm!

2013. ápr. 20. 14:20
 1/6 anonim ***** válasza:

Alapvetően ha csak simán megállítanak igazoltatni akkor lehet, hogy a rendőr ért a motorokhoz és tudni fogja, hogy a 600-as gixer nem 35 KW, de - hacsak nem akar nagyon-nagyon megszivatni valamiért - akkor nem fog baszogatni, maximum egy kicsit megszivat egy EÜ dobozzal.

Viszont ha beleszállsz valami komolyabb balesetbe (ne adj isten személyi sérülésesbe) ott 99%, hogy kibukik a dolog. Akkor viszont a tökeidet letépik és a szádba tömik (de az összeg jogsidtól elbúcsúzhatsz pár évre, az biztos). Ez ugyanis nem csak szabálysértés, hanem okirathamisítás és biztosítási csalás is. Nagyon meg tudnád vele szívni, ha úgy adódik.

2013. ápr. 20. 15:26
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez érdekes dolog. Ugyanis mi van ha te nem is tudtad hogy az a motor több mint ami a forgalmiban van? Merthogy te így vetted, az eladó azt mondta annyi amennyi. Tehát bonyolultabb ez.
2013. ápr. 20. 19:40
 3/6 anonim ***** válasza:

Akkor, amikor meg akarod magyarázni egy 110 LE-s motorról, hogy te azt hitted, hogy 46 LE akkor kiröhögnek...

Egy 50 ccm-es motorról elhiszik, hogy nem tudtad, hogy fel van fúrva 70 ccm-re.

De itthon tipikusan a 100+ LE motorokat árulják 35KW-os forgalmival.

2013. ápr. 20. 19:43
 4/6 A kérdező kommentje:
És azt, hogy csinálják, hogy egy 80 - 100+ lóerős motorra 11 kW-os papírt csinálnak?
2013. ápr. 21. 18:16
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem tervezem, de találtam egy olyan motort amiből 2 félét gyártottak, 24kW-os meg 37-38 kW-os. És szeretném valahogy megoldani, azt az 1-2 kW-ot valahogy "ledobni", hogy meg tudjam venni az erősebbet.
2013. ápr. 21. 18:19
 6/6 anonim ***** válasza:

# 3

Hogy? Hamis a papír, azt írnak rá amit akarnak. Bár a 11KW_os azért meleg.

2013. ápr. 21. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!