Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen motort vegyek? (50köbce...

Milyen motort vegyek? (50köbcentis) robogó, vagy ilyen Simson félék? Az érzés miatt. Kezdő motoros leszek, és lány vagyok.

Figyelt kérdés

egy lánynak nem túl fiús egy simson?nem néznék ki furán rajta?:S vagy akkor inkább már vegyek egy lányos robogót?

mentem már simsonon,és megadja azt az érzést,hogy viszonylag gyorsan mész vele,és nem úgy ülsz rajta,mint egy cövek ( mint a robogón )bár még úgy igazán robogón nem ültem :D . Nem tudom eldönteni,hogy melyiket éri meg jobban.jó érzés egy robogón is menni? talán mert a simsonon kicsit úgy meglehet dőlni elölre,és az olyan jó érzést nyújt.szerintetek? :S

2009. szept. 24. 23:16
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
100%
Ha engem kérdezel, mindenképpen simson. Az legalább megy is, sokkal nyomatékosabb mint egy robogó. Gondolj bele, egy simson minimum 3 sebességes, amit ráadásul Te kapcsolsz amikor akarsz, így tudsz pl takarékosan, vagy kicsit sportosabban, gyorsabban vezetni, ha arra van szükség. A robogók váltója két fokozatot ismer: üres, és menet. Ezért ott csak egy közepes áttétel használható: ami elég nagy ahhoz, hogy egyáltalán képes legyen elindulni a motor, viszont elég kicsi ahhoz, hogy normális legyen a végsebessége. Pont ezért van az, hogy mindkettő szar: nagyon lassan indul, és nem túl gyorsan a felső fordulatszám tartományban sem. Csak simson!:)
2009. szept. 24. 23:24
 2/36 anonim ***** válasza:
57%

Ha lány vagy akkor szerintem inkább válaszd a robogót.Még nem láttam lányt simsonon:D.De te tudod.

Egyébként egy hengercserével akármilyen simsont ott tudsz hagyni:).

2009. szept. 25. 00:01
 3/36 anonim ***** válasza:
89%
Egy tuning simsonnal akármilyen robogót ott lehet hagyni. Szerintem simson. Indokok: Ki nem sz@rja le, hogy nem túl lányos a simson, ha te jól érzed magad rajta?:D El megy szinte minden terepen. Megtanulod vele a motorozás alapjait. Motor, és nem kávédaráló. Én többre becsülöm azokat a csajokat, akik tudnak váltani és kuplungolni rendesen, mint ha csak tépnék a gázt. Amúgy van pár simsonos lány. Simsonálison megőrültek értük a pasik... :D Amúgy simsonból is lehet lányosat kihozni egy kis polírozással... :D Szóval szerintem simson, már ha a fenttarthatóságot, fogasztást és árat nézzük, akkor is. Szia! 15f
2009. szept. 25. 00:50
 4/36 anonim ***** válasza:
100%
Ha elfogadsz egy tanácsot egy "öreg" motorostól akkor mindenképp simson.A robogó nem praktikus mivel gondolom később is akarsz motorozni ezért a váltást meg kell tanulnod,hogy amikor komolyabb gépre ülsz akkor már kapásból vágjad és a forgalomra tudjál összpontosítani.ami egyébként külön élvezet ahogy kapcsolgatod és mindegyik sebességnél máshogy viselkedik a motor.Meg aztán a simsonon megtanulhatod a motor felépítését,működését és később nem leszel berezelve ha az út mellett egy túrán megáll a technika hanem lesz valami fogalmad mi a baj hóvá nyúlj :).28\f 11 éve motorozom.
2009. szept. 25. 03:18
 5/36 anonim ***** válasza:
84%

Egy Simson sokkal többet ad vissza a motorozás élményéből, mint egy robogó, ráadásul sokkal stabilabb,

jobb az úttartása. Egy robogóval nem lehet úgy menni, hogy elengeded a kormányt, mert azonnal elvágódsz. Persze ez nem is cél, ill. szempont, de szemlélteti az úttartási képességet, biztonságot. Sokáig volt simsonom, etz-m, rometem, robogóim. A robogót soha nem tudtam igazán megszeretni, pont a leírtak miatt.

Szóval ha nem okoz gondot az, hogy váltogatni kell, meg kuplungot kezelni, akkor egyértelműen Simson.

Abszolút nem foglalkoznék azzal, hogy fiús, vagy nem. Ha megadja az élményt, akkor hajrá!

Jó motorozást!

2009. szept. 25. 10:03
 6/36 anonim válasza:
52%
szerintem robogó
2009. szept. 25. 10:13
 7/36 anonim ***** válasza:
84%

SIMSON FOREVER!!!!!!!!!!

Jókat írtak az előttem szólók, én is nagy simsonos vagyok, de kicsit érteni is kell hozzá.

pl. 1 robogó megy oszt kész, az esetk 95% ában sehol nem hagy ott.

Simsonnál ez kicsit neccesebb, hiszen ha véletlen leáll, lehet csak 1 csavarás ezen-azon és mész tovább.

De ha nem tudod, hogy min akarsz csavarni..... nah remélem érted a logikát..... XD XD XD

SIMSON: élmény motorozni vele, olcsó fenntartás, biztonságosabb, kissé szervizigényes

ROBOGÓ: nem nagy durranás mindig csak a gázt húzni, ha hozzá kell nyúlni a motorjához az elégéé lóvés ügy, gumikról ne is beszéljünk, viszont a motorja igénytelen nem nagyon kell szerelgetni.

2009. szept. 25. 11:15
 8/36 anonim válasza:
100%

Szerintem nem gáz a simson, és sokkal jobb mint bármilyen robogó. Ha motorozni akarsz ne robogóval kezd... én is lány vagyok "kezdő motoros" még nincs motor de vezettem már, a jogsi megvan (Ak) én egy 125ös mocin gondolkodok. Aprilia af. A 125ös cbr-ek tetszenek leginkább csak az a baj hogy azok nekem drágák. De ajánlom azt is. Vezettem már, és jó kis gép kezdésnek.

18/L

2009. szept. 25. 11:30
 9/36 A kérdező kommentje:
:) értem. hát igen,énis simsont választanám,de vlki szerint nehéz közlekedni vele az úttesten,mivel hogy ugye ott a kuplung,váltás.Meg,h. az egész így a váltással nem nőies.( bár sztem hülyeség,mivel ugye kocsit is vezetnek nők,és ott is kell a váltás :P ) Meg aztán a suliban,ahol tanítanak vezetni,ott is csak robogót kapok.SZóval azon nem fogom megtanulni :S Mondták,h. majd megtanulom simsonon.( ha más nem,legalább ha majd megyek kocsitvezetni tanulni,tudni fogom ) :P Szóval ha nem tudnak nekem adni váltósat,akkor kénytelen leszek robogót választani.Mivel csak a jogsi letétele után kapok motort.
2009. szept. 25. 14:00
 10/36 A kérdező kommentje:

énis ilyen motort szeretnék igazából >

[link]

ilyen motort lehet venni 50 köbcentiset is igaz?Szóval 50köbcentinél nem csak a robogó létezik :D viszont,h. ez sportmotor ( vagy milyen ) és,h. lánynak nem való :S

2009. szept. 25. 14:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!