Mi értelme van a kerékőrnek, ha másnak is lehet hozzá olyan kulcsa?
Figyelt kérdés
Mostanában szándékozom venni komolyabb alufelnit az autómra, de attól tartok hogy lelopják, kerékőrre gondoltam de ahogy néztem nem sok különbség van a kulcsok között sőt inkább semmi. Milyen megoldás lehet még rá hogy ne tudják leszedni?2013. ápr. 15. 13:45
1/7 anonim válasza:
A kerékőr azért volt jó, mert keresztkulcsot akárki vehetett, de a kerékőrhöz való toldatot nem volt ilyen könnyű beszerezni, ezért egy rövid ideig tényleg akadály volt a tolvajoknak. Mára viszont már mindegyik fajta kerékőrhöz van kulcsuk, így ez a megoldás nem sokat ér. A teljesen amatőrök ellen jó, de ők már ritkán tűnnek fel, kiszorították őket a megrendelésre dolgozó profik.
2/7 anonim válasza:
Keress egy jó CNC maróst aztán csináltass egyedit :D
Azzal nem fognak vacakolni.
3/7 anonim válasza:
Jó dolog az a kerékőr, néha baromi erősen tudja őrizni a kerekeket :) A minap csináltam egy mercit, amibe beletört a kerékőr kulcsa. Másik kulcsot nem tudtunk szerezni, próbáltam kikovácsolni dugókulcs fejből, de az is beletört, kifúrni nem lehetett, mert olyan kemény krómacél volt a feje, hogy a fúró még csak nem is karcolta. A végén gáz-oxigén segítségével tudtam "lefújni". Így a felnin a lyuknál megégett egy kicsit a festék, de legalább egyben maradt. Szóval csak óvatosan a kerékőrrel!
4/7 anonim válasza:
#3:
No meg ugye nem kellene a baromállat gumisoknak légkulccsal ezer kg-mal ráverni a kerékcsavarokat, ami már akkor is szívás, ha az út szélén akar valaki defektes kereket kicserélni a gyári szerszámokkal!
:(
5/7 A kérdező kommentje:
Akkor szerintetek nem éri meg venni?
2013. ápr. 16. 15:17
6/7 anonim válasza:
Szerintem megéri.
Olcsó, nem romlik el, és megnehezíti a keréktolvaj dolgát.
(Nema te kocsidról fogják ellopni a kereket, hanem a mellette állóról, amin nincs kerékőr)
7/7 anonim válasza:
Olyanok ellen jók akik pl épp arra járnak ( tesós csávók) aztán mivel semmi kerék őr nincs rajtuk leszedik. Azért ha lenne rajta lehet hagyná és nem szenvedne, azért nem 2 perc lefaragni a kerékőrt és nem hinném hogy kockáztatnának 10-15 perc faragást, közterületen ahol bármikor lebukhatnak. Speciális szerszám se jó mindegyikhez. Én azt mondom olyan helyre kell állni ahol nem fenyeget ilyen veszély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!