Szerintetek egy új suzuki swiftet ( nem a legújabb), vagy egy golf4-est érdemesebb megvenni? Bármilyen véleményt szívesen várok. Esetleg fenntartási költségeket ha valaki letudná írni az jó lenne.
Ezt cáfolnám Utólsó nekem volt egy 1.0 régi fajta sviftem 80.000 km vetem 246.000 km ternél adtam ell se a váltójával se amotorjával nem volt gond még amai napig használják.
De abban eggyetértek hogy nem árt lecserélni néha a váltóban az olajat mert sokan azt hiszik abban nem használódik ell de pedig az nem igaz eggyetértek 100.000 ként legalább nem árt.
Ismerősöm 2005 ös Swiftjének úgy döglött meg a váltója, hogy nem cseréltek olajat először akadozott majd elment valamelyik fokozat azt szépen lassan ment utána a többi. Nem hiába szabja meg a gyártó a 3év vagy 45e km-t. A váltón kívül csak "kopó" alkatrészek fogytak (fékbetét, tárcsa, szilentek)
Golfot főleg a 4 es szériát azt messze kerüld el mert ha nem volt eddig gondod akkor könnyen csinálhatsz magadnak.
Golfból max tdi de abból is max 90 vagy 110le s a többi felejtős
#1: (facepalm), Suzukirol csak annyi a velemenyem hogy baratnom aztmondta a 6 eves SX4 re hogy ha felhuzza a zenet, berezeg :/
VW golf 4-et ma guritja ki az udvarrol egy boldog csalad aki megveszi... a vw gyakorlatilag legjobb motorjaval vettuk meg (nem tudatosan) keress ra wiki-n AXR motorral 101 lovacska van a menesben, es gyonyoruen huz, normalis ember nem vagyik tobb erore, egy kombi nagyobb csaladiasabb ne riasszon el a merete, mert tokeletesen lehet vele parkolni, es mivel tobb van belolle az alkatreszei is olcsobb ha mondjuk osszetorod.. sorolom: jobb elso lampa tores, bal hatso lampa tores, meghuzta valami paraszt a bal hatuljat, fater osszetorte a bal elejet, fekek csere, vezermuszijcsere, es ketszer volt altalanos szurocsere, a klimae is, ez volt kb 4 ev alatt es 400 euronal nem kerult ez mind tobbe, ami szerintem nagyon jo, most 200 ezer km van benne de szerintem 800 ezret meg siman megy, ugyanolyan csendes mint amikor megvettuk nem zakatol nem pfog nem rofog. AJANLOM MINDENKINEK!!! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!