Honda Civic 1.6 VTI 160 LE, szervízháttér, tapasztalatok, fogyasztás, fenntartási költségek? Megéri megvenni?
"A Honda szervizelése sokkal több pénz elvinne a zsebedből mint bármelyik dízelé."
Ezt komolyan gondolod ? Vegyünk csak egy turbó cserét, Hondában ez tönkre megy ? Nem, mert nincs benne. Porlasztó-fúvókák tönkre mennek a Hondában ? Azok sem, mert az sincs. Még egy naftapumpa is elég drága. A Honda sima szívó benzin motor kevés hibalehetősséggel.
Ha sportosan vezetsz akkor mindenképp VTi.
"Ezt komolyan gondolod ? Vegyünk csak egy turbó cserét, Hondában ez tönkre megy ? Nem, mert nincs benne. Porlasztó-fúvókák tönkre mennek a Hondában ? Azok sem, mert az sincs. Még egy naftapumpa is elég drága. A Honda sima szívó benzin motor kevés hibalehetősséggel.
Ha sportosan vezetsz akkor mindenképp VTi."
Még mindig a hülyeségükkel jönnek a dízel fóbiások? Nem megy tönkre a turbó, ha annak rendeltetése szerint használják az autót! Értsd már meg... ezek az elméletgyártások csak az ostobaságnak köszönhetők.
Egyébként ha egy benzinesbe raksz turbót, az sokkal hamarabb elszáll, még akkor ha nem gyilkolják az autót. Ugyan ez a helyzet bármely másik alkatrésszel is. Azt hiszed, hogy egy benzinesbe semmi sem romlik el? Hajjaj, dehogyisnem.
1 Én nem vagyok dízelfóbiás, nekem van 2 kocsim, az egyik 1.9tdi a másik sima szívó benzin. A dízelt kb 1 éve vettem és eddig ezeket kellett kicserélnem rajta : kuplung szett, turbó, szelepfedél tömítés. Ezek csak a motorhoz tartozó dolgok,a többit le se írom. A benzinesen 2 év alatt csak egy légtömegmérő jeladót kellett cserélem úgy,hogy szinte csak hétvégente használom de akkor gyilkolom a 170 lóerőt.
2 A kb 5-6 éves autószerelői tapasztalatom alapján a dízelekkel több volt a motorikus probléma, az igaz h hosszabb a futásteljesítménye a benzinessel szemben, de már számtalan nafta pumpát és turbót cseréltem rajtuk. A benzineseken szinte csak elektronikus hibák vannak, néhány hengerfejtömítés...
3 Turbósításról nem volt szó.
4 Kérlek sorold fel a nagy összegű benzin motoros gyakori hibalehetőségeket(teszem azt akár ehhez az 1.6-os honda motorhoz)
És a kérdezőnek még mindig ezt mondom : ha sportosabbra vágysz, és szereted a üvöltő motorhangot akkor VTi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!