Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel astra G vagy Ford focus?

Opel astra G vagy Ford focus?

Figyelt kérdés
vagy esetleg ha tudtok hasonló árkategóriába hasonlóan megbízható autót. Az opelről azt hallotta, h az eco tech motor rengeted olajat eszik a fordról pedig azt mondják h a fogyasztás nem túl kedvező. Azt hozzátenném hogy mindenképpen benzinesben gondolkozok és 2005-2008as évjára

2013. ápr. 11. 07:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Az astra motorházfedelét.

Az első autóm az astra, amit ennyi év után sem akarok cserélni!

2013. ápr. 13. 03:23
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

7-es: "Két hosszal veri a G-t ... :)"

Bővebben? Mert ez így nem értékelhető.

Aki csak simán ide írja, hogy Astrát, vagy Focust, az ok, mert a kérdés eldöntendő. De ha már jellemzi valamelyket, akkor illik kifejteni.

Ezzel szemben aki az előbbi hozzászólásokban fejtegette például a futómű problémát, az legalább meg is indokolta és mérvadóbb a válasza, mert neki volt Astra és Focus is.

Én is vezettem Focust (még az 1. és 2. generációsat) és G Astrát is. Nem igazán éreztem azt a csoda futóművet a Focus alatt, amiről ódákat zengtek, azonban nem is száguldoztam vele, nem vettem a kanyarokat nagy sebességgel, de tény, hogy nagyon rendben volt.

Az Astrának viszont ritka erős a futóműve, olyanokat kapott a holdbéli tájra emlékeztető magyar utakon, hogy minimum havonta azt hittem, hogy fel kellene újíttatni. Aztán csak 200 000-nél kellett gömbcsuklókat cserélni.

Mindkettő autó kb. ugyanannyit fogyaszt, ugyanúgy megy, ugyanaz a kategória. Talán az Opel egy kicsit igénytelenebb, de ezt itt pozitívumként kell felfogni, mert valóban a magyar mentalitáshoz tervezték, ami abból áll, hogy csak megyünk és megyünk és sz.runk a szervizelésre, amit meg muszáj azt megoldjuk okosba. De a magyar hozzáállásra még a németek sem számítottak, mert sajnos még annál is jobban elhanyagolják sokan az autójukat, innen jön a nagy olajfogyasztás legendája is. Ha tényleg hibátlan állapotban van a motor, és nem tescos, vagy hamisított gm olaj megy bele, akkor nem eszi jobban az olajat, mint más gyártmány.

2013. ápr. 13. 07:31
 13/18 anonim ***** válasza:
75%

Jómagam is a #7. és #8. hozzászólóhoz intézném kérdésemet, merthogy ugyanaz a válaszoló.

Melyik motor moslék? Az Astráé?

A C.....os alkatrészkereskedő ismerősök agyon dícsérik a Ford motorokat.

Agyon dícsérik, mert elmondásuk szerint olyan sz a r o k, hogy nagyon megy miattuk az alkatrész biznisz. Ezek szerint a Fordé.

Ami még nagyon durva, az a karosszéria minőség. Az Astra G-k 10 év körül kezdenek rügyezni a hátsó sárvédőíven, ha még nem voltak törve. Néhány éves fordokról foltokban málik le a festék ott is ahol még törve se volt.

2013. ápr. 13. 08:02
 14/18 anonim ***** válasza:
34%

" 12"-s én írtam a különbséget és azt is ,hogy moslék az Eco motor ....

Indok ...4 flotta kocsijait szervízeljük nap mint nap ,és van itt Focus ill G is ....Engedtessék meg szerelőként véleményt alkotnom ..nem a vezetési élményre gondolok hanem az egész felépítésre .

Részemről ennyi ,nem vitázok ...

2013. ápr. 13. 09:45
 15/18 anonim ***** válasza:
60%

Még mielőtt egymás torkának estek, szögezzük le hogy bármilyen flotta szervizelése nem alap bármilyen vélemény alkotására. Lehet, hogy mindet barom hajtja, de lehet a Fordot műszaki zsenik. Ki tudja???

Mint írtam nekem volt mindkettő, ill. még van egy 6,5 milliós c-max a családban.

Az astrám bár nem hajtom, alapból jobban megy /90 LE/ mint a papíron 25 LE vel erősebb c-max. ezt csak beszúrtam hiszem nem c maxról van szó.

Lényeg a lényeg a Fordban képtelen voltam 100 km nél többet lenyomni egy seggel, komolyan mondom hogy erős émelygés volt a végén. Ha a hátsó ülésen ha ülök ekkkor, tuti hányok. /a c-max dettó!!! Nem is ülök bele a mai napig!!/

Nyilván mindez a csúcs-szuper futóműnek köszönhető. Nem szólom le, de többet nem kell.

Az astra motorja láncos. Ha ésszel van hajtva, el nem romlik, kis túlzással modern Zsiguli motornak is csúfolják. Olajat nem eszi, /szép is volna/, bár az első perctől kezdve nem tartom be a gyári /GM./ ajánlást, én bizony 10 000, de van, hogy kevesebb km re olajat cserélek.

Kizárólag castrol magnetec van benne. Levegőszűró, ill. pollenszűrő is cserés ilyenkor.

Tehát szervizigény 0. a Fordban mennyi is 90 000 ként esedékes nagyszerviz???

Ezenkívül a Fordban cserélhettem én olajat, elkezdte enni, és a végén bár nem vagyok fillérbaszó kezdtem unni, hogy hosszú út előtt felöntöttem, meg vittem magammal 2-3 litert. Nonszensz!

Ráadásul a számítóég állandóan elromlott, volt egy általános motorhibára utaló jelzés, amit akkor sem tudtak kiütni belőle amikor eladtam. Senki se tudta mit jelentett.

A kaszni nálam nem rozsdásodott, talán a fényezés volt amivel nem volt nála bajom.

Az astra egy agyonvághatatlan autó, ha becsületesen van szervizelve szerintem fényévekkel jobb.

2013. ápr. 15. 12:56
 16/18 anonim ***** válasza:
37%
Esetleg valaki tudna olyan oldalakat linkelni,ahol a két autómárkát összehasonlítják,és az Opel jön ki jobbnak a Focus-al szemben?Nem hinném...És a lepontozóknak,mindkét fajta autóm volt,tehát nem márkarajongó vagyok...
2013. ápr. 15. 13:56
 17/18 anonim ***** válasza:

Amúgy nagy kedvencem, hogy a Fordért azért vannak oda az újságírók, mert jól kanyarodik, betonkemény futóműve van.

És a 8-10 éves autóknál is ezzel jönnek, hogy de bezzeg a Fordot jobb vezetni. Valószínű, hogy pont erre van szüksége az 1 milliós autót vevőknek, hogy beton futóműve legyen.

2013. ápr. 15. 17:28
 18/18 anonim ***** válasza:
45%
Fordot sose vegyél a legszemetebb autó (minden típus)! A gyáriak mindent,úgy csinálnak,hogy a szerelőnek nehezebb legyen.Mellesleg a Ford szar alkatrészeit sokszor kell cserélni.Szóval a szerelők rémálma.
2013. ápr. 20. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!