F astra, vagy ford focus?
kb 2000-s évjárat tol, tehát astrábol az utolsó kiadások, fókuszból is hasonlo évjárat.
mindenképpen kiskilóméteres kell, max 100 ezer ig, de inkább 60 e km körül nézegettem.
Azért kell iylen kocsi, mert nincs benne semmi elektronika, mármint annyira komoly, és az astra 8 szelepes motorjai elnyűhetetlenek. Focust annyira nem ismerem, ezért is kérdezem meg az oldalon.
a pénz annyiban akadály, hogy nézegetvén iylen kcosikat, 600 ezer körül gondoltam ,annyiért már láttma egész jókat.
Vagy esetleg, ha valaki tud, hasonloan megbízható kevés elektronikás kocsit, az leírhatné tapasztalatait.
NEM kell konzervdoboz daevo tico meg iylenek, astra v focus méretű, és csak benzines, és ink 1.4 es kéne.
Köszi a válaszokat.
Nekem pont van mindkettő :) az astra az 1999-es a Ford 2001-es. Mindenképp 1.6-os motorral vagy nagyobbal vedd amelyiket veszed. Nekem 1.6-os 8 szelep az astrám és egész jól megy. A Ford csak 1.4-es és az elég lomha. Így az Opel fürgébb és jobban szeretem, de a Fordot viszont sokkal jobb vezetni. Mind 2 autóval mentem már egyhuzamban 500-800km-t Mind kettő kényelmes. A Ford annyival kényelmesebb hogy van benne klíma meg szervó. Motorikusan:
Opel:
-fürge
-viszonylag erős
-igénytelen
-átlagosan eszik (7-8l)
Ford:
-lomha
-magasabb szerviz igény
-sokat eszik (9-10l)
Megjelenésileg a Ford sokkal jobb, de az Opel is jól néz ki egy alufelni garnitúrával. Összességében az Opelt venném 1.6 os motorral. De a te döntésed lesz úgy is. Remélem ennél a válaszomnál nem pontoznak le úgy mint a többinél :) Sok sikert az autóhoz!
huhh elég elrettentő a ford fogyasztása...:S
így elsőre akkor marad az astra :D
Nálunk volt Focus és F Astra is, utóbbiból kettő. Egyértelműen Focus, 1.6 benzin vagy 1.8 dízel. De nem a TDCi, hanem TDI (vagy TDDI? nem tudom melyik volt a jelölése az Endura-blokknak). A kettő autó között van jópár év, az Astra mellett egyedül az szól talán, hogy mindenhol van belőle és emiatt olcsóbb.
"mindenképpen kiskilóméteres kell, max 100 ezer ig, de inkább 60 e km körül nézegettem" - ehhez jó szerencsét kívánok... 2005-ben vitte el a Focus kombit egy kereskedő (nem kérdezett semmit, alku nélkül kifizette az árat érte), akkor 196 ezer környéke volt benne. Kíváncsi lennék most mennyinél áll a számláló: lehet valaki vígan használja és még csak most fogja belehajtani a 160.000-dik kilométert...
Az előzőeket figyelembe véve (és saját tapasztalat alapján )
én a Focust javaslom nagyon megbízható kis autók ..hozzá teszem az Astra is . De ha választani kell a kettő közül......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!