Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dízel autó biztonságosabb?

Dízel autó biztonságosabb?

Figyelt kérdés
Mármint ugye a dízel autók ugyanazon típuson belül is valamivel nehezebbek,tehát akkor valamivel biztonságosabb is nem?a súlya végett.kb 1.6 motor 1050kg akkor az 1.9-es dízel 1150kg.Úgy gondolom,hogy a motorja nehezebb,tehát akkor masszívabb és talán jobban felfogja az ütközést is?
2013. ápr. 10. 15:09
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

köszönöm

Amúgy az autó életkora számít,hogy mennyire biztonságos?

Jó egy szétrohadóban lévő autónál gondolom tuti,hiszen összecsuklik az autó nagyon könnyen.de mondjuk egy 11-14 éves autó ami még nem rohad.Ez veszít a biztonságosságából?

2013. ápr. 10. 16:23
 12/21 anonim ***** válasza:
Nem veszít csak a technológia fejlődésével elavult lesz a biztonsági szintje az új autókhoz képest. Mondjuk egy 10 éves autónál ez még nem érződik szerintem annyira.
2013. ápr. 10. 16:25
 13/21 A kérdező kommentje:
amilyen autót szeretnék venni,annak 2* os a töréstesztje.Kicsit ez zavar.persze nem célom az ütközés,de mindig jobb a biztonságosabb autó...annyi balesetet látni...
2013. ápr. 10. 16:30
 14/21 anonim ***** válasza:
Milyen autó?
2013. ápr. 10. 16:44
 15/21 anonim ***** válasza:
Ahogy előttem is irták, nem csak a súly számit, a gyűrődésszóna fontosabb. Egyébként a 2 tonnás autó nem azért bizonságosabb, mert nagy a motorja, hanem azért, mert a karosszériája nehéz.
2013. ápr. 10. 16:45
 16/21 A kérdező kommentje:
Fiat bravo
2013. ápr. 10. 16:52
 17/21 anonim ***** válasza:
Kérdező elárulok egy titkot az összes kis autó Fiesta,Corsa,astra,swift,clió,poló,bora stb mind törékenyeb lesz mint egy A6 audi vagy egy 5 bmv az autók esetében a biztonság szempontjábol igaz hogy a méret a lényeg mert mindig a nagyobb jön ki szerencséseben egy balesetből,mondjuk azt nem értem ezen a fórumon az emberek 70 százaléka miért tartja kötelezőnek hogy egy kis autóban balesetet kell szenvedni és meg kel halni benne XD Régen nekem is volt kis autóm sőt még a kis autóknál is veszélyesebb autó a Lada és még mindig élek itt vagyok XD :)
2013. ápr. 10. 19:37
 18/21 anonim ***** válasza:
Fiatot, suzukit, Dacia-t tuti h soha az életbe nem vennék, semmilyen körülmények között! Ezek tipikusan azok, hogy inkább busz még szakadó esőben is! De én ilyenekbe még utasként se ülnék be. Egyébként nem minden kisautó ilyen gyenge szar mint ezek. Ott vannak a VW-k, Golf, Polo, Mercedesnél A osztály, B osztály, Audinál A3, mind kicsi autó, de mind biztonságos is. Egyszerűen ezek normálisabb gyártók autói, ennyi az egész. Nem csak a pénzre mennek, hanem a presztízsre is.. Persze sokak fújolnak meg köcsögölnek mikor valaki mondja egy autónál a presztízst. De valahogy azok az emberek mind suzuki swifttel járnak. A magam részéről például inkább járnék egy 20 éves BMW-vel, mint egy vadiúj suzukival. Na mindegy. Kérdező szerintem gondolkozz még, hogy milyen autót veszel!!!
2013. ápr. 10. 22:20
 19/21 anonim ***** válasza:
Utólsó szerinted egy pólo és egy golf biztonságos csak viccelsz remélem. Ugyan olyan kis vacak mint a corsa vagy a swift A biztonságos autók a passat és vagy az A6 méretű autóktól kezdődnek ,de a nagy autó se nyújt 100 százalékos biztonságot abban is szépen meglehet halni ha már szerinted egy kis autóban kötelező meghalni de aki már így áll neki az utazásnak hogy ha elindűl én biztos meghalok mert kis autóval megyek az inkább ne menjen sehova sem.Ja és inkább mennél busszal vagy vonattal azon is meg lehet halni hogy tud :)
2013. ápr. 10. 22:49
 20/21 anonim ***** válasza:
Amúgy meg nem a kis autók és a kevésbé közkedvelz márkák hibálya ha beleset történik mert abalesetek 80 százaléka nem baleset hanem a figyelmetlenség,vagánykodásból és száguldozásból ered.Vagyis afelelőtlen sofőrök miat történik nem véletlenűl vanak szabályok és sebesség korlátozások pl 90 az 90 a pályán a 130 az 130 nem pedig 170 meg 220 mint sok idióta is megy érdekes nekem is nagy autóm van mentem már kölcsönkért Audi A6 is és mégis be tudom tartani aszabályokat ,de sok ember alat elszalad a ló és felelőtlenűl vezet
2013. ápr. 10. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!