A németek miért pont 200000km környékén cserélik le a diesel autóikat?
1 es vok
Szíjasom van és 90000-100000 körül kell cserélni
Köszönöm a segítséget.
Én úgy tudom hogy a vezérműszíjat 90000-100000km-nél kell cserélni, amit a gépkönyv ír(120000km) az a felső határ.
Csak pár tanács:
Azt a szíjat időnként ellenőrizni kell, mert lehet, hogy hamarabb elfárad (tudom, van ráhagyás abban az intervallumban), és még ha rendben is van, akkor is hamarabb cserélni, mint az előírt. A másik lényeges dolog, hogy nem csak km szám van megadva csereintervallumnak, hanem évek is, erre is nagyon figyelni kell (amelyik feltétel hamarabb teljesül, cserélni kell).
A láncosra is igaz mindez.
Aki figyel az autójára és használattól függően gondozza (vagy gondoztatja), az még az olajcserével sem várja meg a 30 ezret egy olyan autó esetében, ahol ennyi a csereintervallum, hanem bőven hamarabb cserélteti (például ha leginkább városban használták, akkor gyakrabban ajánlott az olajcsere).
jah, amit kihagytam:
Konkrétan 2000-2004-es BMW 320-325-330D-t nézegettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!