Hány éves kortól lehet jogsit kapni mopedra? Az új törv. Szerint.
pestiimike12, nem ,nem emelték fel 16-ra.
Csak a pénzéhez autós sulik terjesztették ezt. A törvényben pedig ott virított közben a korhatár. Csak az emberek nagy része jobban hisz az újságoknak meg az autóssuliknak...
Aztán, (mert persze nem ismerhetik be hogy hazudtak) kitalálták hogy azóta lett módosítva.
Valkójában ennyi történt hogy jött egy nemzetközi SMKP kategória, az AM, 16-os korhatárral. Az M maradt.
Aztán most csináltak olyat hogy az AM-et meg lehet csinálni 14 évesen, de 16 éves korig csak nemzeti kategóriának számít. (mint a B kategória, 17 évesen lehet megcsinálni, de csak 18 évesen számít nemzetközi kategóriának, csak akkor lehet vele külföldre menni)
De eközben végig volt 14 éves korhatárral SMKP-ra kategórai.
Nem volt sosem felvéve amugy az akkori M kategória! :)
Volt egy illetve van egy jogszabály amit benéztek ennyi. :D
M kategória Nemzeti Kategória
Ez 14 évesen megszerezhető volt!
Most ez az M kategória megszünt helyette lett
AM Nemzetközi kategória
14 évesen megszerezhető és (16 életév betöltése után kölföldön is vezethető)
Ezt nézték be nagyon sokan mindig is 14 volt ! :)
Ami változott az a C,D,CE,DE Járműkategória ! :)
Sikeres vizsgázást nektek ! :)
Bocsánat meg a nagy "A" kategória is változott 21 helyett 24 ;)
De van itt is valami változás akinek van valami A1 vagy mi annak talán 21 évesen bejegyzik nem akarok hülyeséget mondani mert annak nem jártam utána én annó 2005 ben 18 évesen szereztem az A,CE kategóriát mert a buszra várnom kelett 2 évet közben troliztam is ugyhogy mostani jogszabályok nagyon nyakatekertek sajnos ! :(
"
De van itt is valami változás akinek van valami A1 vagy mi annak talán 21 évesen bejegyzik nem akarok hülyeséget mondani mert annak nem jártam utána én annó 2005 ben 18 évesen szereztem az A,CE kategóriát mert a buszra várnom kelett 2 évet közben troliztam is ugyhogy mostani jogszabályok nagyon nyakatekertek sajnos ! :("
A1-et úgy tudom nem számítják be. (bár múltkoriban hetente adtak ki apróbb módosításokat, lehet velemit kihagytam)
Tudtommal csak az A2-őt számítják be, viszont akinek Ak-van az átírathatja A2-re. Persze a kártya áráért, mert azt újat kell csináltatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!