Opel Astra G vs. Renault Thalia?
Pro és kontra, ki melyiket venné, és miért?
Ez még nincs tervben, csak kíváncsi vagyok!
8as-nak.
Az Astrában beépítésre került X16SZR motor 1987es fejlesztés,járj utána ha nem hiszed el.
Hiába használnak jó minőségű olajat /nem a 3eft-os 4literes újrahasznosított GM olajat/ betartva az intervallumot,akkor is megeszi.
Mindegy,én egyik autóban sem tudnám elképzelni magam,kicsik,elsőkerekesek,nincs stílusuk.
De akkor is rönó:) ráadásul biztonságos,nem egyet hoztak be hozzánk anno,és senki sem halt meg benne,erről múltkoriban írtam,képpel mellékelve.
Tévedsz,hányat csináltál belőlük?
Én otthon is párat,és itt Angliába is Vauxhall néven..
Ezt tavaly vettem átszámítva 49ezerért.
1.6 8V
Szétbontottam,eladtam az ebayen amit lehetett,a bontóban megkaptam érte a vételárat kilora:)
Lehet, mert én nem kocsikat, hanem embereket szerelek. Az én ismereteim csak arra az összesen 7 darab Opelra korlátozódnak, amik nekem, és szűk családi körömnek tulajdonát képezik/-ték. Lehet, hogy valamit mi csináltunk rosszul, vagy csak tudatlanok voltunk, de érdekes módon semelyik nem ette az olajat, apámé még 470 ezer Km után sem, ami egy 1,4-es motortól nem rossz, nekem személy szerint 1,6-os (F Astra) és 1,8-as (H Astra) volt, előbbit 9 évesen vettem 180 ezerrel, 3 év használat után 250 ezerrel adtam el, tehát nem vasárnapi autó volt. Az 1,8-as "csak" 40 ezret ment alattam, másfél évig volt meg, becseréltem nagyobb típusra.
Ezeken kívül 2 unokatestvérem is Opelt hajt, nagybátyám is (igaz, az övé diesel), és kb. 4-5 éven át a húgomnak is az volt (ezt is én hordtam szervizelni).
Tháliája egy jó horgászcimborámnak van, és a nagynénéméknek. Volt szerencsém jópárszor ebben-is abban is utazni. Semmilyen téren nem ér fel az Opelhoz. Nem mintha az egy presztízsautó lenne, de a Thalia nem véletlenül volt közel 1 millióval olcsóbb a G Astránál. Az értékét sem véletlenül veszíti rohamosan (3 évest már féláron lehetett venni). Talán az sem véletlen, hogy errefelé, ahol Opelnek hívják az itt gyártott Opelt, és a Renaultot is németül hírdetik, nem lehetett kapni a Thaliát, csakis a keleti piacokra szánt, olcsó (minőségű) autó volt, amit Törökországban szereltettek össze.
ma 16:01
na látod, jól jártál :-)
Hallottam, Odaát semmi értéke nincs a 8-10 éves kocsiknak.
Az F Astrákkal semmi bajom,tulajdonképpen a G-vel sem,csak leírtam a tapasztalatokat.Lehet kicsit elfogult vagyok a rönók iránt mert 5évig csak azokat javítottam.Haveromnak van otthon táliája,270ezer van benne,motor,váltó kifogástalan olajat nem eszi,kuplung gyári.Másik havernak az említett Astra van,szereti nagyon,de zabálja az olajat, a belseje 190ezer után megviseltebb mint a rönó,mondjuk ő nem kíméli annyira.Mindenki olyat vesz amilyet akar,minegyiknek megvan a maga keresztje:)
Igen itt valóban semmi az autó, egy havi fizuból vehetsz akár többet is,nem is rosszat ráadásul.A biztosítás sem vészes.
Ehhez csak annyit a merkedeszt megvette a RENAULT !
Ez hogy lehet ......a csillag lehunyt ...
"Ehhez csak annyit a merkedeszt megvette a RENAULT !"
Mit szívtál mielőtt ezt leírtad?
De ha csak viccnek szántad, akkor elismerem, jó volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!