Melyik autógumi méretet válaszuk?
Le kell cserélnünk az autónkon a gumikat, a kocsi papírjain az van írva,hogy 165/55/R13.
Elmentünk érdeklődni a gumishoz s ott azt mondta, hogy ne ezt a méretet válaszuk, hanem a 145/70/R13-t, mert azok darabja 2 ezer forinttal olcsóbb.
Melyiket válasszuk, ami a műszaki könyvben meg van írva, vagy amin darabonként 2 ezer forintot spórolhatunk?
Fait Seicento autónk van 1,1-s 54 LE.
Valószínűleg elírtad a méretet, szerintem a 155/65R13 a rávaló.
A gumis jól mondta, 145/70R13-ra szoktuk cserélni, bátran hallgass rá.
a kérdésre nem tudok válaszolni de tényleg ezt a 2 méretet írják ehhez a kocsihoz.elárulod milyen márkájú gumira beszélt rá a gumis?
Te második!
Miért kell egyből, zsigerből "lekreténállatozni" a gumist?
Ráadásul úgy, hogy a kérdező írta el véletlenül a méretet!
Ha nem életbevágóan fontos az a darabonként 2eFt spórolás, én a szélesebbet (155/65/R13) választanám.
Fogyasztásban az 1 cm-rel szélesebb gumit nem igazán lehet érzékelni, de esőben, kanyarban, ha jön a szembe sávban a 40 tonnás török kamion, lehet hogy az a hajszállal több tapadás sokat segít majd.
Köszönöm szépen a válaszokat.
A gumis nem mondott semmi márkát s nem vettünk még semmilyen gumit.
Téli guminál Barumra gondoltam.
Nyári gumira, van valami tanács?
Vagy esetleg a gumis hozzászóló milyen gumit ajánl télire és nyárira?
155/65/R13-as gumit szeretnék felrakatni a kocsira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!