Miért vannak olyan autósok, akik a kocsi tetejéről nem takarítják le a havat?
Elsétáltam ma a Tescoba. Elég sok autó volt már az utakon, van aki félve ment, óbégatott is a mögötte lévő vagány gyerek, hogy "menjél már." Mondtam is a páromnak, hogy meglátszik, autóval észt nem adnak.
S tudjátok mit figyeltem meg? Nem egy kocsinak a tetején ot volt a tegnapi hóesés eredménye! Elejét, hátulját letakarította, de ott nem. Olyan szépen pergett le nagy darabokban az úton, veszélyeztetve ezzel a mögötte haladókat.
Ti fent is letakarítjátok?
Én gyalogosan mentem, de köszi a tippet.:) Csak érdeklődve figyeltem, megmondom őszintén elég viccesen is nézett ki 1-2 autó a tetején azzal a nagy hókupaccal.
Egyébként én is arra gondoltam, mint az 1-es válaszadó. Ennyire lusták voltak, hogy letakarítsák.
Ha kint állok és havas lesz, természetesen mindenhol letakarítom.
Sőt, ha netán útközben megállnék, az első rendszámtáblára rátapadt havat is letakarítom.
De ha a tetején van az még hagyján! Én szoktam látni olyat is, hogy a szélvédőről lesöprik, de oldalról, tükrökről, fényszóróról, motorháztetetőről meg nem.
Én se nagyon szoktam (minek majd elolvad), vagy max a nagyját.
De ha veszélyeztetésről beszélsz annál tud veszélyesebb lenni pl egy ponyvás teherautóról lezúduló hó vagy jég (ott egy picit több van)
"Te most viccelsz? Az autó tetejéről lehulló hó veszélyeztet? "
Csak azért gondolom ezt, mert a mögötte lévő autó nincs rá felkészülve, s ijedtében félrerántja a kormányt. Ugye nem egy autós telefonál,beszélget a másikkal vezetés közben, s a figyelme lankad.
De most ne ilyen kis hógolyóra gondolj, hanem nagy darabokra.
"Én szoktam látni olyat is, hogy a szélvédőről lesöprik, de oldalról, tükrökről, fényszóróról, motorháztetetőről meg nem."
Ilyet én is láttam egyszer, irtó gáz szerintem. Azért ennyire elkényelmesedve lenni valakinek. :D
"De ha veszélyeztetésről beszélsz annál tud veszélyesebb lenni pl egy ponyvás teherautóról lezúduló hó vagy jég (ott egy picit több van)"
Ez így van, ezt nem is cáfolom!:)
Csupán kíváncsi voltam az autósok gondolkodására ezzel kapcsolatban, hogy miért nem tolják le a havat a kocsijuk tetejéről,hisz nem sok időt venne igénybe.
Engem mondjuk zavarna is.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!