Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » "Drága autónál mindegy a...

"Drága autónál mindegy a fogyasztás, mer van pénz tankolni" Ez milyen hülyeség?

Figyelt kérdés
Gyakran látom válaszoknál fórum hozzászólásoknál, hogy 10 millió körüli autónál mit érdekli őt a fogyasztás, hisz ott tök mindegy, mennyibe kerül az üzemanyag. Ezt komolyan gondolják? Azért adnak annyit egy autóért, mert kényelmet, megbízhatóságot, teljesítményt akarnak. De ez nem zárja ki, hogy 7 litert egyen, és ne 10-et. Mondhatnám így is: ha már annyit ad érte, legalább egyen keveset! Ha volna a zsebemben fölösleges 50-100 milla, ugyanúgy érdekelne, hogy keveset fogyasszon az autóm, és a többi egyéb költség is. Sok csóró azt hiszi, hogy a gazdagok mind szórják a pénzt. Csak arra kéne gondolni: Lehet, hogy azért van neki annyi, mert nem szórja.
2013. márc. 13. 09:53
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

Vagy azért van neki,mert egy sz@rházi adócsaló!

Szerinted aki havi százezret keres az szórja a pénzt ,és azért nincs neki 10millás verdája?

Nem hiszem hogy sok olyan pénzes ember van magyarországon,akinek rendben van a szénája,de azért tisztelet a kivételnek!

2013. márc. 13. 10:32
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Mert ha valaki 10 millióért vesz autót 3 millió helyett az neked nem pénzszórás?

Ha nekem lenn 10 millám autóra, akkor szeretném élvezni a teljesítményét is, ergó legyen erős, dinamikus. Egy luxusautó minimum 1.8-2 tonna, te azt dinamikusan nem fogod mozgatni 7 literből.

2013. márc. 13. 10:49
 3/10 A kérdező kommentje:

10 milla manapság egy 320d BMW ára. Elég dinamikusan mozog...

Első: Tipikus magyar mentalitás, hogy rögtön eltérünk a tárgytól, és arra hegyezed ki, hogy a krva anyját, amiért gazdag.

2013. márc. 13. 10:51
 4/10 anonim ***** válasza:
93%
Akkor inkább átfogalmazom a válaszomat úgy, hogy aki olcsó autót vesz, annak sokkal előrébb van a fontossági sorrendben a fogyasztás, mint aki tényleg drága autót vesz, és neki a fogyasztás jóval hátrébb besorolt szempont. Eleve nem jó a kérdésed, mert igenis a drága autó tulajok nem foglalkoznak annyit a fogyasztással mint azt a te kérdésedből elsőre gondolná az ember. Persze minden ember más, de akinek nincs sok pénze, annak néznie kell a fogyasztást, de aki megteheti hogy nem nézi, az megveszi az S8-as audit is, amit diesel blokkal nem is lehet kapni csak benzinessel.
2013. márc. 13. 10:59
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem egy komoly és új 16 hónapos kocsim van 67 liter a tank 1.32cent ma a dízel átlag 30-50 eurót tankolok /héten persze megyek is vele elvégre azért van.a lényeg ez egy echo rendszerű kocsi takarékos, gazdaságos,6 sebességes a városi kapcsolgatást nem igazán szereti autópálya ott a helye arra tervezték.De a lényeg:nem igazán kell figyelnem mikor mennyiért kell tankolnom de kifejtem:átlagos szakmunkásként melóztam külföldön(most is külföldön dolgozom de már más munkakörben )na otthon 110-130 ezer forintot is megkereshetnék több műszakban,ausztriában ugyanezért a melóért 1500-1700 eurot adnak csontra az a munka csak a hely más...élhetőbb a környezet 1.32cent/l 1600 euróból vagy 4-500 forint/L 90.000ft ból na ez a nem mindegy..akinek van kocsija az használja egy eszköz semmi más amikor kifizeted az a legkisebb költség hiszen évek alatt a többszörösét tankolod el,gumi,szervíz stb stb visszatérve a témához olvastam valahol hogy gond kifizetni 5000 ft bírságot,nem vesz téli gumit,200.000forintért akar kocsit venni...a komoly prémium kategóriában a legnagyobb hangsúly a biztonság és a fogyasztás..bár látok a6 os fosládákat tesco kútnál 3000-koszos forintért "tankolni"ha élhetőbb lenne a környezet lexarnád hogy mennyiért tankolsz,a fogyasztás azért ne legyen 8 10 liter de aki 3-4-500 lovas vasat tart az xarjai is le ha tankolnia kell és benyel 678 L litert
2013. márc. 13. 11:03
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
bocs lemaradt Magyarországon egyel nagyobb kategóriájú kocsit vesznek az emberek mint amit kényelmesen elbírna a tárcája mert sajnos az megy hogy a fosláda agyonmajmolt 3,4 típust akar mindenki de pénz az nincs rá..ez a baj..írtam ha kitudsz ütni egy 30 40.000 eurós kocsit akkor fent is kell tudnod tartani és nem azon agyalni ez vagy az miből lesz kifizetve stb és ez nem az emberek hibája...
2013. márc. 13. 11:17
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem azokra gondoltam akik tisztességes emberek,oda is irtam hogy tisztelet a kivételnek. De igenis a krva anyját a sok szemétláda adócsalónak,akik milliókkal és millárdokkal huzzák le a tisztességes adófizető állampolgárokat,és ezen a pénzen villognak x6os Bmw jükkel. Az a legnagyobb gond,hogy olyan törvényeink vannak,hogy ezt sokan gond nélkül megtehetik.
2013. márc. 13. 12:20
 8/10 anonim ***** válasza:
Egyet értek a kérdezővel. Sokan beszólnak, hogy mi van, hogy A8-ast dizelbe veszek. Talán azért, mert ha van is pénzem, nem szeretem, hogy 10 liter helyett 20 litert fogyasszon, mert igy is fogytán van a kőolaj. És ha már luxus autóm van, akkor, szerintem egyáltalán nem kényelmes, hogy az autópályán 200 kilóméterenként meg kell álljak tankolni.
2013. márc. 13. 17:35
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg nem anyázni kellene és mások zsebében turkálni. Mindenkinek a magánügye, hogy min spórol, meg milyen üzemanyagú autót vesz. Nem érzitek, mennyire szánalmas, hogy ezzel foglalkoztok? Engem sem érdekelnek a tirpákok, akik úgy néznek rám/viselkednek velem, mint egy utolsó adócsaló gengszterrel, csak mert éppen drága autóból szállok ki. Előítéletek, ujjal mutogatás, köpködés, siránkozás az nagyon megy. Az a véleményem, hogy ha ezt az energiát az emberek önmaguk fejlesztésére fordítanák, egész máshol tartanának.
2013. márc. 13. 17:56
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 17:56 - egyetertek a kommentelovel

Tovabba ugy tapasztalom (szinten valaki irta), hogy draga autonal mar van teljesitmeny (es altalaban suly is) es bizony szomlyasak a kicsikek. Vennek en Teslat, az is megy mint a diszno, talan jobban gyorsul mint a legtobb BMW es nem szomlyas, de a vetelar a csillagokban...

En elfogult vagyok, nekem a vezetes a szenvedelyem. En nagy, szomlyas autot vettem es erre koltok, mert nincs mas szenvedelyem. Ahogy egy dohanyos se nyavalyogjon hogy draga a cigi (le lehet szokni), vagy egy alkesz, hogy sokba kerul a pia, ugy en sem szolok egy szot sem a benzinkuton, mert en ezt valasztottam es tudtam, hogy ez ezzel jar.

Ha masok lennenek a korulmenyeim (pl. lenne egy pici baba amit fel kell nevelni, vagy egy gimis tini akit ruhazni/iskolaztatni stb. akkor "leszoknek" a draga autos szenvedelyrol es vennek egy alacsony fogyasztasu autot es nem sirnek, hogy nem eleg sportos, nem megy ugy... de szerintem a draga autok es a nagy fogyasztas egyutt jar, addig amig az elektormos auto elerhetetlen az atlagembernek

2013. márc. 14. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!