Szerintetek ha nincs pénz húsra, csak időnként egy kis csirkefarhátra, akkor érdemes lenni belevágni a lisztkukac-tenyésztésbe emberi fogyasztásra?
Hallottam, hogy a lisztkukac emberi fogyasztásra alkalmas, könnyen tenyészhető, csak egy nagy láda kell meg dara és magas a fehérjetartalma.
Arra gondoltam, hogy rendelek valami tenyésztőtől kb. tízezret, belerakom őket egy nagy ládába, amibe előtte tettem búzadarát és ételnek fogom tenyészteni őket a bolti hús helyett.
Vajon jobban megérné?
Hát ha szeretnél szájpenészt, nyugodtan kezdj bele. Amit Magyarországon kapsz lisztkukacot, az állati tápláléknak van tartva, emberi fogyasztásra valójában alkalmatlan.
Ha ennyire nincs pénzed kajára, akkor talán mondd le a netet, vagy suli/munkaidőben ne ezzel foglalkozz, hanem keress pénzt.
Igen, a sertésmáj tényleg olcsó és finom.Lehet pirítani, rántani, vagy lecsósan és csupa vitamin.Vagy ha például nincs pénzed csirkemellre, de rántott húst ennél, akkor vastagabbra szeletelt pizzasonkát is kiránthatsz, az sokkal olcsóbb és nagyon finom!
De ha ragaszkodsz a rovarokhoz, akkor talán a csigával vagy sáskával próbálkozz inkább, az mégsem olyan gusztustalan, mint a féreg és azt bizonyos országokban csemegeként eszik is, de hogy hogyan tenyészthető és hogy kell elkészíteni, azt nem tudom.
Nem alkalmas rá, mert a fehérjetartalma csak relatív magas, például a zöldségekhez képest. Mellé viszont igen magas zsírtartalommal rendelkezik, és a kitintartalma sem tesz jót hosszú távon az emésztésnek. Trópusi országokban elterjedt a rovarfogyasztás, alkalmas a kóros fehérjehiány megelőzésére, de nem egészséges emberi kaja. Az egyik fő előnye még, hogy nagyon könnyen átsül, így a kérdéses higiéniájú országokban parazitamentes kajához lehet jutni.
Ha ez a perverziód, akkor ehetsz sült lisztkukacot, kis mennyiségben bajod nem lesz tőle. De rendes hús helyett legfeljebb akkor hasznos, ha eljön az apokalipszis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!