Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » ETZ-zén hogyan tudom megvizsgá...

ETZ-zén hogyan tudom megvizsgálni hogy érett-e lánccserére?

Figyelt kérdés

2013. márc. 11. 19:03
 1/5 anonim ***** válasza:
Leszeded a láncot, és kitartod oldalra. Ha nagyon lekonyul, akkor kuka. De ilyenkor új fogaskerekeket is illik venni. De akkor is kellene cserélni, ha a fogak nagyon hegyesek, de a lánc még annyira nem kopott, mert az új lánc szarul koptatja be a fogaskerekeket. Az is jel szokott lenni, ha leállított motorral való guruláskor meghallgatva elég hangosan kattog és recseg.
2013. márc. 11. 19:34
 2/5 A kérdező kommentje:

Ha leszedem a láncot akkor macerás visszatenni.

Azt nem tudod hogy a gyári lánccal hány km-ert mennek el?

Kösz a segítséget!

Üdv!

2013. márc. 12. 10:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom, olyan 10-20e-re tippelek. Akkor próbáld meg oldalra kihúzogatni. Ha annyira nem mozog, akkor még jó. Hány km van a motorban?
2013. márc. 12. 15:24
 4/5 A kérdező kommentje:

32ezer.

26-tal vettem tavaly nyáron :)

Mindent szeretnék rajta karban tartani,viszont ezzel a láncokkal nem vagyok tisztában.Sőt ha vennem kell akkor nem is tudom hogy milyen márkát érdemes belevenni.

2013. márc. 12. 20:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha a gyári lánc van, akkor szerintem csere érett. A fogaskereket nincsenek kihegyesedve? Vagyis a kis fogaskereket tudod megnézni, de ha minden gyári, akkor a hátsó is hasonló állapotú lehet.

Kb ez a különbség: [link]

Ha ilyen, akkor érdemes cserélni. Láncmárkában nem tudok tanácsot adni, de az ETZ-re nem kell olyan lánc, ami kávét is főz. Mondjuk a legótvarabbat se kell megvenni, jó a középkategóriás. A helyedben jó alaposan kipucolnám a láncvédő gumikat és bakelitet. A kenésről szintén nem tudok tanácsot adni. Ha nincs kirepedezve a gumi, és mindenhol nagyon jól tömít, akkor a zsír is megfelelő lehet, ugyanis porszem nagyon nem jut be, de a láncspray se lehet rossz.

2013. márc. 12. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!