Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Volkswagen T4 Multivanra csak...

Volkswagen T4 Multivanra csak és kizárólag teherautó, azaz "C"-s gumi a biztonságos?

Figyelt kérdés
T4 multivanra szeretnék venni 17, vagy 18 collos alufelniket nyárra, és a gumisom javaslata szerint ne rakjak fel a felnikre sima személyautó gumit, mert eldurranhat, itt le is szögezném, hogy inkább a közép, és felső-közép kategóriás gumikat nézegettem rá. Futót is szoktam húzni az autóval heti egy alkalommal, de trélert nem, néha 7-en utazunk a kocsival némi kirándulós cuccokkal. Ki melyik méretet ajánlaná első sorban, de a fő kérdés, hogy jó e a személyautó gumi erre a kocsira. 3 fontos infó még: 1, 2100 kg körül van az autó önsúlya ha jól emlékszem 2, 150 Le-s TDI motor van a buszban 3, szeretek sportosan vezetni.

#gumi #nyári gumi #mikrobusz #teherautógumi #személyautógumi
2013. márc. 9. 02:03
 1/4 anonim ***** válasza:

A C-guminak erősített az oldalfala, leginkább nagy súlyokhoz van kitalálva, hoy rakottan ne szitáljon vele az autó.

Ha viszont 17-18"-os felniket teszel fel, akkor arra úgyis "peres" gumikat fogsz tenni, és pont ugyanazt éred el vele. Peresből pedig nem hiszem, hogy gyártanának C-st.

Ami a nagyobb gond, hogy a magyarországi utak sajnos olyanok, hogy ha azzal elkapsz egy kátyút, akkor nem biztos, hogy megúszod defekt és felni görgőzés nélkül.

Csupán ennyit kell mérlegelned.

Szerintem.

2013. márc. 9. 09:03
 2/4 A kérdező kommentje:
A kátyús utak volt az első ami eszembe jutott, hogy ... és mi van ha kicsípi egy kátyú? Ekkor elkezdtem nézegetni, hogy van olyan, amire adnak kátyúgaranciát. C-s gumiból pl nem nagy a választék sajnos, itt egy: [link]
2013. márc. 9. 09:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen C-s gumit vegyél rá! nem véletlenül találták ki az ilyesmi kisbuszokra. egyébként az álomautóm van a birtokodban! biztos jó hangja van. Már a morcos lámpás változat?
2013. márc. 9. 17:11
 4/4 A kérdező kommentje:
Persze! Igazából először nem szerettem, mert mindig személyautóm volt, de egy hét alatt hozzászoktam. Nagyon Jól is megy és a hidrogén cellával 7 liter fölé nem megy a fogyasztásom. Nagyon jól bírja a rossz utakat is futómű, és elég biztonságos autó. Arról nem is beszélek, hogy buszhoz képest lealázza a jobb személyautókat is. Nagyon megszerettem el nem adnám, és kb fél évembe telt mire Németországban találtam egy nagyon jót. Nem tudok rá rosszat mondani. Lehet a T5 szebb, de 2 ismerősnek is van, és hullanak szét.
2013. márc. 9. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!