Bele lehet rakni a Babettás tirisztort a Simsonba?
Azt hiszem ebben tyristor van és tudomásom szerint a többiben is
szia .
hát a babetta az tirisztoros és nem tranzisztoros.
őszintén , nem tudom.. de szerintem rámenne.. mivel 6V -nál az sem ad többet mind a babetta. szerintem kéne neki működni vele.
de azé várd meg a többi hozzászólót vagy nézz utána jobban neten :)
sok sikert :)
A regiek tuti, hogy tranzisztorosak voltak azert hivtak Tranzimo-nak a gyujtasmodult, a 210-es lehet, hogy mar tirisztoros.
Viszont a tirisztoros gyujtas nem 6 vagy 12 voltrol megy, hanem parszaz voltot allit elo a toltotekercs, amivel feltolt egy kondit, es azt suti ra a tirisztorral a gyujtotrafo primerjere.
A babetta gyújtás olyan 60 voltról meg ,a simson olyan 250 voltról,a jeladó feszültség is más.A babetta jeladója kisebb feszültséget állít elő.Tehát nem passzol a kettő.A babetta tirisztoros gyújtása jóval egyszerűbb felépítésű,és sokkal megbízhatatlanabb is sajnos.Sajnos az után gyártott alkatrészek,tirisztoros gyújtáselektronikák stb nem mindig jók.De nem bonyolult,ha van egy kis elektronikai érzéked,vagy valami ismerősöd akkor épít neked egyet BT151-es strapabíró tirisztorral és MKT 1uF kondenzátorral és akkor örök élet plusz egy nap.
Itt az enyém jó példa erre : http://www.youtube.com/watch?v=IN5i9W0wOTA
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!