Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorcserés autónak mi a menete?

Motorcserés autónak mi a menete?

Figyelt kérdés
Most mi a menete 2025-ben egy motorcserés autónak? Mennyire procedúrás? Csak riogatás hogy egy vagyon? Valaki azt mondja macera valaki meg hogy már azóta gyorsan megoldják csak igazoló számla kell róla.

ma 12:56
 1/10 anonim ***** válasza:
Bontott motor lutri, motorfelújítás fél-1 millió ft egy alap benzines motornál, több bármilyen bonyolultabb autónál. Számlával kell venni a motort, számlásan beszereltetni stb. Szerelők még átverősek is, vagy jól sikerül vagy nem. Manapság egy motorcsere nagyon problémás, drága és kockázatos. Ha meg nincs beiratva a forgalmiba, akkor nem tudod eladni az autót.
ma 13:10
 2/10 anonim ***** válasza:

Ahogy 1 írja.

A vicc az, hogy nálunk ez egy ilyen kommunistás beidegződés, hogy a motorszámon csámcsogung.

Németeknél ezt csak ugyanolyan gyártási sorozatszám, mintha indexet cserélnénk.

Amíg típusazonos motor kerül bele, csak következő műszakikor szólni kell.

A vicc az volt, hogy még ifjú corradosként egyszer megkérdeztem a magyar VW-nl, hogy mennyi lenne egy fűzött blokk (hengerfej nélkül), akkor 400 ezer lett volna, és kérdeztem, mi a csere menete, a válasz az volt: "visszaküldjük az eredeti motort, és megmondjuk, hogy ugyanezzel a motoszámmal kérjük azz újat".

ma 13:21
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem nagy procedúra, számlásmotor, beszerelői nyilatkozat, müszaki.

Igazából eladásnál van lényege.

ma 13:34
 4/10 anonim ***** válasza:
Nincs minden forgalmiba motorszám bejegyezve, enyémben sincs, előzőben se volt. Akkor nincs papírmunka sem
ma 14:04
 5/10 anonim ***** válasza:
4 igen, csak arra kell figyelni, hogy mindjuk az 1.8-as lendkerekes motor helyett ne VR6 kerüljön be.
ma 14:09
 6/10 anonim ***** válasza:

5 természetesen motorkód itt is jegyezve van, javasolt ugyanolyan motorra cserélni.

Bár nekem eredetvizsgán, mikor látták, hogy motorkódos, fel se nyitották a géphaztetőt.

ma 14:17
 7/10 A kérdező kommentje:
Nekem tipusazonos a motor. Csak a motorszàm van a forgalmiban.
ma 14:37
 8/10 anonim ***** válasza:
#7 Most "csak" vagy "motorszám"? Mert olyan van hogy csak motorkód, meg olyan is, hogy motorszám, de a motorszám az nem csak. Akkor kell intézni a papírmunkát is, ha motorszám.
ma 15:17
 9/10 A kérdező kommentje:
Forgalmiban “motorszàm/motorkód” îgy van feltüntetve. Termèszetesen nekem a szàm van benne.. Olyat hallottam màr hogy valakinek motorkód van csak. Most azt hogy lehet? Motorkód az gondolom a motor tipusànak a gyàrtàsi szàma. Arra lennèk kîvàncsi hogy milyen költsègekkel jàr?
ma 15:33
 10/10 A kérdező kommentje:
#4-es. Neked mièrt nincs? Mièrt pl diplomatàlnak vagy politokusoknak nincsen benne? Èn ilyet mèg nem hallottam, hogy “nincs minden forgalmiban benne”.
ma 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!