Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A kocsimban biztonsági öv nem...

A kocsimban biztonsági öv nem húz vissza megfelelően. Mi lehet az oka? Mivel tudom orvosolni? Egyáltalán milyen szisztéma alapján működik?

Figyelt kérdés
A kocsiban az első üllések biztonsági öve nem igazán akar visszahúzni ha pl kicsatoltam őket. szépen lassan nekem kell visszatolnom. Mi lehet a gond vele, és mivel tudom én ezt házilag orvosolni? Milyen szisztéma alapján működik a biztonsági öv egyáltalán? Tehát egy rugó húzza vissza? Golf 3masról van szó, '94es. Ha házilag neki tudok állni akkor mennyire kell megbontanom a belsejét hogy orvosolni tudjam? Örülnék ha valaki letudná nekem részletesen írni, hogy mi miatt nem jó, és hogy hogy tudnám megcsinálni. Esetleg minimális összegű ráköltéssel! Köszönöm!!

2013. márc. 4. 22:16
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
értem, akkor átfogom mosni, de akkor miért van az hogy az a felső "csiga" alatt ha kihúzom akkor szépen visszarántja, de ha a csiga után akkor nem?
2013. márc. 6. 15:26
 12/15 anonim ***** válasza:
Elképzelhető, hogy épp a csiga szorul. Vagy ha nem is szorul, de valamiért csúnyán fut rajta át az öv.
2015. nov. 16. 11:47
 13/15 anonim ***** válasza:

Csak mert sehol máshol nem szednek szét és csinálnak meg semmit ennyire részletesen, az utolsó rugóig is, mint a Lada Baráti Körben ;) [link]

Talán hasonlóan orvosolható a Golfban is

"Az öv kiszabadítását teljesen kihúzott állapotban lehet megtenni, a belső végen a hurkot egy teljesen sima mûanyagék rögzíti a tengelyen. Ha az öv lógni szokott, akkor ugyanígy teljesen kihúzva gyógyítható: ki kell venni a belső véget, hajtani pár fordulatot a tengelyen feszítő irányban (fogni kell folyamatosan, mert zümm leforog) és az ékkel visszatenni az öv végét."

2020. ápr. 17. 02:34
 14/15 anonim ***** válasza:

[link]

Talán ez lehet a probléma, a golyót meg vissza, a dugattyúgyűrűt sem szedjük ki, ha akad!

2020. ápr. 17. 02:41
 15/15 anonim válasza:

Ahogy fentebb egy linkben hivatkoztak rá, ideidézem:

"A legtöbb esetben és a legtöbb autónál a lomhán visszacsorgó öv oka, hogy az évek során az öv anyaga begyűjti a kézről, a ruháról a zsírt, koszt, és ettől sokkal jobban tapadnak egymáshoz az összetekert rétegek, mint új korában.

Jelentős javulást lehet elérni, ha az övet kihúzva - esetleg kiszerelve, ha ez lehetséges, és nem túl macerás - egy lavórnyi ultrás vízben alaposan átöblíti, megszárítja, és visszaszereli. Az övfordítók fém - általában krómozott - rúdját féktisztítóval, vagy más hasonló anyaggal zsírtalanítani kell.

Ha ezt kipróbálja, valószínűleg nagyon meg fog lepődni az eredményen."

Nos, én kpróbáltam, és működött.

2023. okt. 8. 01:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!