A kocsimban biztonsági öv nem húz vissza megfelelően. Mi lehet az oka? Mivel tudom orvosolni? Egyáltalán milyen szisztéma alapján működik?
Csak mert sehol máshol nem szednek szét és csinálnak meg semmit ennyire részletesen, az utolsó rugóig is, mint a Lada Baráti Körben ;) [link]
Talán hasonlóan orvosolható a Golfban is
"Az öv kiszabadítását teljesen kihúzott állapotban lehet megtenni, a belső végen a hurkot egy teljesen sima mûanyagék rögzíti a tengelyen. Ha az öv lógni szokott, akkor ugyanígy teljesen kihúzva gyógyítható: ki kell venni a belső véget, hajtani pár fordulatot a tengelyen feszítő irányban (fogni kell folyamatosan, mert zümm leforog) és az ékkel visszatenni az öv végét."
Ahogy fentebb egy linkben hivatkoztak rá, ideidézem:
"A legtöbb esetben és a legtöbb autónál a lomhán visszacsorgó öv oka, hogy az évek során az öv anyaga begyűjti a kézről, a ruháról a zsírt, koszt, és ettől sokkal jobban tapadnak egymáshoz az összetekert rétegek, mint új korában.
Jelentős javulást lehet elérni, ha az övet kihúzva - esetleg kiszerelve, ha ez lehetséges, és nem túl macerás - egy lavórnyi ultrás vízben alaposan átöblíti, megszárítja, és visszaszereli. Az övfordítók fém - általában krómozott - rúdját féktisztítóval, vagy más hasonló anyaggal zsírtalanítani kell.
Ha ezt kipróbálja, valószínűleg nagyon meg fog lepődni az eredményen."
Nos, én kpróbáltam, és működött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!