A kocsimban biztonsági öv nem húz vissza megfelelően. Mi
lehet az oka? Mivel tudom orvosolni? Egyáltalán milyen
szisztéma alapján működik?
Igen, egy rugó húzza vissza, ami az évek során elgyengült. Nem érdemes foglalkozni vele, inkább nézzél helyette másikat egy bontóban.
2013. márc. 4. 23:31
2/15 A kérdező kommentje:
Értem, akkor elég csak a rugót cserélni? A hátsó biztonsági öv rugói általában megegyeznek az elsőéivel?
EGy hasonló rugó húzza vissza az övet
[link] (tudom ez óra, de hasonló), lehet javítani de ha szétugrik, akkor nagyon fogsz anyázni! Be szokták kenni zsírral a gyárban és az bele szokott kötni, ha kimosod és újra kened, akkor megjavulhat. A nagyobbik gond az, hogy nem szerelhetőek gyárilag, így el kell törni a műanyag füleket és másképp rögzíteni a fedeleket.
2013. márc. 5. 06:50
azt jellenti te kocsidal karamboloztak aki bene ult erősen megrántota a rugot ami 1 szer fog stabilan mikor kocsit veszel ez is egy része amit ellenőrizni kell kihuzod és viszamegyen-e? ha nem akor ott valami volt....mert egy 15 éves kocsinak is visza megy ha nem volt csatanva....
2013. márc. 5. 08:45
A megoldás:
[link] jöhet a zöld kéz :)
2013. márc. 5. 09:10
6/15 A kérdező kommentje:
Értem, hát amikor arra gondoltam hogy cserélem egy bontottra nekem is ez jutott eszembe hogy az is ugyan ilyen lenne :/ de valahogy megakarom majd oldani, nem tudom, még nem érdeklődtem hogy esetleg valahonnan újat tudnék e szerezni. de nem bánnám ha házilag szinte tökéletesre lehetne hozni. Amúgy igen, már volt balesete a kocsinak. át is lett vizsgáltatva vásárlás előtt, más olyan gond nem észlelhető, látható, tapasztalható. MEgpróbálkozok ezzel az ultrás vizzel! hátha jutok valamire. :) De még szívesen elfogadom az ötleteket vagy akár ha valaki tud nagyon jó állapotút esetleg olcsón! :)
Ne csinálj semmit. Csak rontasz rajta. Ha benne ülsz és hirtelen megrántod, akkor ellátja a funkcióját? Mert ha igen, akkor csak tologasd vissza.Rengeteg autós szenved ezzel, csak nem írnak róla..
ne szedd szét, mert sz@pás a vége...
használd így, ez a legolcsóbb..
2013. márc. 5. 18:01
mielött bármit csinálnál,az autod 94-es tehát nem mai legény már probáld egy egyszerüen sima ,langyos szappanos vizzel kimosni,mert az öreg autokban a sok kosztol ragadnak az övek és nem huz vissza
2013. márc. 5. 18:02
9/15 A kérdező kommentje:
nos hát lényegében a burkolatot leszedtem, és vizsgálgattam. Ha mondjuk az üllésben ülök, és oda húzom az övet, majd gyengéden elengedem, akkor nagyon lassan megy vissza. De a szétszedett állapotban ha a felső "csiga" és az alsó "agy" között húzom meg majd elengedem ott hihetetlen gyorsan vissza rántja. Tehát ez a nézet szerint akkor ott a felső "csigánál" szorul az öv. Már ahogy néztem, az esetleges kiszedése sem egyszerű feladat.
Más téma: Pécsett egy jó Golf szerelőre is szükségem lenne, aki akár olcsón tudna segíteni sok-sok mindenben az évek alatt. Googleban már keresgéltem Golf szervízt meg hasonlókat, de sokra nem jutottam. Tud valaki ajánlani valami jó szakit Golf szerelésre?
Linkelték
Pucold ki!
Húzd ki, és szépen kefével, szappannal mosd át.
A törés hülyeség.Céges autónkabn van 270ezer. nem húz vissza, de nem azért mert törve volt (én vezettem végig), hanem mert koszos!
2013. márc. 6. 14:31
Kapcsolódó kérdések: