automata előnyei:
kényelem,a kuplungolás/váltókar buzerálás kiiktatva,fékkel mozgatod az autót ha álló helyzetben vagy,nincs rángatás váltáskor/elinduláskor.
hátrányai:
ha nem indul az autó(pl. lemerült az akksi vagy az önindító sztrájkol)akkor nem lehet behúzni,vontatni sem szabad ha a motor nem jár,nem bír annyit mint egy normál váltó,a javíttatása zsebbenyúlós,elmarad a sebességváltás élménye,öreg autóknál többet fogyaszt-ennyi jutott eszembe.
"vontatni sem szabad ha a motor nem jár"
Szabad, minden típusnál megad egy max sebességet és távolságot a gyártó, ameddig el lehet vontatni álló motorral is.
Előttem már leírták, az automata kényelmes a kréziváltó meg élvezetes. Ma már fogyasztásnál sincsenek nagy különbségek és a automatát is lehet "huzatni".
"nem bír annyit mint egy normál váltó" Ez alatt mit értesz?
Előnye automatának; nem lehet ész nélkül felpörgetni, sem rosszkor visszaváltani, stb. Azaz, használt autó esetén ezek megbízhatóbbak.
Nem teljesen értem mi az a "váltás élvezete" amiről írnak. Én megyek mindkettővel, de jogsi megszerzése után egy-két hónappal már teljesen automatikusan váltogatom a manuálisat. Sportkocsi esetén tartom mindenképpen jobbnak.
És általánosságban mi mondható el a fogyasztásról? Valaki írta, hogy nagyjából megegyezik.. ez hogy lehet?
(egyébként köszi az eddigi hozzászólásokat) Nincs amúgy valahol egy jó autós fórum? sehol sem találok.. azért is írtam ide :D :(
már mindent leírtak , elég normálisan.. értem ezalatt, hogy nem szólt le senki-senkit...
én húsz éve járok csak automatával, néha a szolgálati kéziváltós...kinőttem az üveghangig kéziváltóval, úgy, hogy még harmadikban is nyikkan a kerék...
japánban csak belső haználatra készülnek jobbnál jobb autók 660 köbcentivel, turbózva, csak automatával...nincsenek tüntetések a kéziért..
na, persze nagyobb élmény volt külföldön egy 7 literes baromi nagy automatával közlekedni, ez itt nekem fenntarthatatlan...
a picivel több fogyasztás messze megéri azt az élményt, amit az automata nyújt...
az sem elhanyagolható, hogy az automatánál a hajtáslánc nem fekszik ki úgy, mint esetleg egy kéziváltósnál..
persze ez nem szentírás..
mindörökké automata.
(ámen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!