Milyen kocsit vegyek a fiamnak?
Üdv.
A fiamnak 2 hónapja jött meg a jogosítványa, és meg szeretnénk lepni egy autóval. Nagyon szereti a kocsikat: mindenfajta autós műsort megnéz, sokat beszél a barátaival az autókról...
Összesen 300.000-ret tudtunk "összedobni". Ennyiért lehet kapni manapság egy elfogadható autót egy kezdő vezető számára? Illetve ha lehet segítenétek kiválasztani?
pl
sokan fikázzák a fiatot de ez első autónak simán jó lesz.
kellően erős,keveset eszik /5litert ne hidd el mert attól többet fog enni,ha minden okés a kocsival akkor nyáron autóúton 5,8l-6l,télen 6,5-7literre kell számítani/
Mennyire műszaki beállítottságú a srác? Gyakorlatias vagy inkább filozófikus beállítottságú? Igazából 300-ért nem nagyon van olyan autó, ami sokáig egyben is marad, tehát ha nagyon autómániás a gyerek, akkor gyanítom egy hétköznapi típus úgysem tetszene neki - ha akad egy garázs a háznál én azt mondom nyugodtan lehet egy kicsit őrültebb döntést hozni és egy szerelgetős-tanulgatós járgányt választani, csak óvatosan, hogy kontroll aladt legyen és ne képzelje magát Schumahernek, csak mert 4 kerék van alatta.
Amúgy akármi lehet:
Hy!
Szerintem beszélgess egy picit vele,árnyaltan,burkolhatod a témát,kérdezz rá hogy mit kezd majd a jogsival,és nem tudom most tanul vagy dolgozik?Rá lehetne kérdezni hogy milyen autót fog majd venni magának :)És onnan már ki lehet indulni.Vagy elé szegezed a kérdést hogy mit venne ennyi pénzből.Szerintem ha eljön az ajándékozás ideje akkor mondjátok meg neki hogy van 300ezer ft amiből csak is autót vehet és kész,Így ő is tuti boldog lesz.
Amúgy kezdő kocsinak akár egy zsiguli is megteszi :)Nekem az volt az első kocsim kamaszként és nagyon oda voltam érte.A mai fiatalok már inkább vennének egy bmw-jaszkarizni.
Mai kocsik közül talán egy suzuki is megfelel mert olcsó,fentartható,és sok baj nem szokott vele lenni,és így a fenntartási költségeket is rá tudjátok tukmálni :)
renault 5
lada 2101-2109 2114, 2115
mazda 323
golf 1 / 2
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!