Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vajon tényleg meghal a diesel...

Vajon tényleg meghal a diesel városban? Galant TD, vagy Civic VTI?

Figyelt kérdés
Autó vásárlásán gondolkozok, de mivel nem járkálok hosszútávon, maximum 1-2x 100 km ha ki akarunk ruccanni, ezért nem tudom hogy szabad-e diesel autót venni ilyen feltételek mellett? Végülis 2 autón gondolkozok, az egyik egy Honda Civic 1.6 VTI, a másik pedig Mitsubishi Galant 2.0 TD GLS. Tanácsokat, ötleteket kérnék, elsősorban autószerelőktől, hozzáértőktől. (Elfogulatlanul) Válaszaitokat előre is köszönöm!

2013. febr. 17. 16:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Mit értesz nem hosszútáv alatt?
2013. febr. 17. 16:45
 2/5 anonim ***** válasza:

:) Örök kérdés marad a diesel .v benzin.

Nem ajánlják rövid távokra a dieselt,mert bár spórolsz vele, egy meghibásodásra többszörösét költheted, mint amit megspóroltál az üzemanyagon.

2013. febr. 17. 21:08
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem hosszú távot arra értem, ha városban közlekedek vele, gyakran leállítom-elindítom. Ha jól tudom akkor ez a turbo halála. Egy héten egyszer mennék vele kb többet egy huzamban szerintem, akkor is kb 100 km-re... Szóval azért tettem fel a kérdést, mert bár oké hogy tegyük fel 3 literrel kevesebbet eszik, de vajon ez hosszabb távon megtérül? Mert a dieselbe arany áron van minden ha jól tudom.

Igen második válaszoló, ezen gondolkoztam én is! :)

2013. febr. 18. 14:19
 4/5 anonim ***** válasza:

Az 1.6 VTI egy legendás motor, kérdés milyen állapotban van. A Honda, ha vigyáznak rá, elnyűhetetlen.

Van aki a dízelre esküszik, alacsony fordulaton húz, de a turbó valóban kényes. A benzines Honda egészen más, pörgetni, hajszolni kell, de nagyon élvezetes, fontos a jó minőségű és időben cserélt olaj, akkor mindent kibír.

2013. febr. 18. 18:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a kommentet! :D 23-án megvettük a VTI-t :P És egyszerűen Imádom!
2013. márc. 1. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!