Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » X17dt motorkódú opelom ma...

X17dt motorkódú opelom ma menet közben megállt. Mik lehetnek a problémák?

Figyelt kérdés
Épp mentem be a körforgóba, benyomtam a kuplungot, az autó elkezdett remegni, és a körforgalom közepén megállt. Bekapcsoltam a vészvillogót, 1-2 percig indítóztam, mire beindult. Azóta nem sokat 6-8 km mentem vele, de semmi gond nincsen. Van valakinek valami valami ötlete?

2013. febr. 11. 11:38
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kapott üzemanyagot.Dadogott amikor elindult nagy nehezen? Lehet a szűrő eltömődése is. Azóta hibátlanul megy?Ugyan olyan harapós ,semmi eltérés a régitől?De akár jég is eldugíthatta a rendszert. Próbáld ki,nyílt úton 130-140-ig ,jó -e.
2013. febr. 11. 12:40
 2/21 anonim ***** válasza:
0%
harapós opel:)az már milyen?
2013. febr. 11. 12:41
 3/21 A kérdező kommentje:
Utána egyszer megállítottam, és indításkor tekerte vagy 10 mp-ig mire elindult. De most már indul rendesen, csak félek hogy ez később is előjön.
2013. febr. 11. 12:43
 4/21 anonim ***** válasza:
1-vok. Cserélj gázolaj szűrőt,1-2e ft ,nem vesztesz vele semmit.
2013. febr. 11. 13:02
 5/21 A kérdező kommentje:
Meglesz. Köszi.
2013. febr. 11. 13:17
 6/21 anonim ***** válasza:
isuzu motoros az opel?
2013. febr. 11. 13:28
 7/21 A kérdező kommentje:
Igen Isuzu.
2013. febr. 11. 13:31
 8/21 anonim ***** válasza:

A 2,0-ás motorokkal nem vagyok nagyon képben. Azok mindegyike szinte adagoló hibás nagyon drága megjavítni. De ha az elromlik nem is indul be, neked viszont gurul. 150-250 ft-os javításról beszélek, ezért kerüli mindenki ezt a tip.

A kódból ítélve neked 1,7es van ha nem tévedek. Nekem is 1,7-es van. Mindegyik gyári hibás generátorral. Még a legújabban is - Opel szalonból tudom -!!!!! A generátorban szoktak a vezetékek összeégni, mert valahonnan olaj megy rá. Csak ebben a tip. van valami tömítés, ami elöregszik és átszivárog az olaj. Nekem is volt már ilyen, de égett szagot lehetett érezni elől. Később beindult az autó, és semmit nem vettem észre, még a hibalámpa sem világított. Fel kelet újítani a generátort, majd később vettem egy gyárilag felújítottat.

A másik probléma lehet még az adagoló. Ezen a tip. az adagoló elektronikája szokott tönkremenni. Kb. 30 000 Ft a javítása.

De szerintem nálad valami dugulásos téma lehet vagy pedig az adagoló kezd behalni. De szerintem az adagoló ha tönkremegy azután nem megy mint neked. Érdemes ezt a két dolgot megnézetned a szerelővel, ha a szűrőcsere nem hoz eredményt.

A víztartályban nem látsz olajos foltokat??

2013. febr. 11. 14:17
 9/21 A kérdező kommentje:
Nincsen benne olajfolt. Az ugyebár hengerfej problémára utalna? Szoktam nézni az olajat, hogy nem "sáros-e", meg a szinteket, de ezekkel nem szokot probléma lenni. Úgy tudom az üzemanyagszűrő alján van valami leengedő szerkezet, amivel le lehet az alján lévő esetlegesen összegyűlt vizet engedni. Első körben majd megpróbálom azt.
2013. febr. 11. 14:23
 10/21 anonim ***** válasza:

Nekem az y17dt van / astra g 2001/. Nem feltétlenül a hengerfej a probléma ha olajos a vized. Ezzel szokták becsapni az embereket a szerelők. Csak jó ha tudod - nem tudom a te tip. motorodnál is így van e - ha olajos a vized néhány pár filléres tömítés szokott kimenni az isuzunál. Gyakran 500 000 Ft-nál járnak az emberek, amikor már hajlandóak a szalonba elmenni. Ekkorra már az egész hengerfejet kicserélteti vele a szerelője sajnos. A porlasztókon van valami kis tömítés. Az szokott kimenni, de sajnos roncsolás nélkül nem tudod kivenni így olcsó körökben is 60 e körül van az egész. De a te esetedben ez nem is lehet baj, csak érdekességként írtam.

Nekem a nem indulás csakis a generátor hibájakor volt. lassan 400 000 km-nél :-) járok. Adagoló bajom még nem volt és mindig indult eddig a kocsi. Szerintem valami dugulás téma van biztosan vagy a tanknál vagy a szűrőnél.

Estleg még javíthat a dolgokon ha véletlenül elektromos baja volna, hogy leveszed az akkusarut egy 15p-re, hogy a sz.gép frissüljön

2013. febr. 11. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!