Használt autónál rejtett hibák javítása kinek a költsége?
Figyelt kérdés
Üdv mindenkinek. Olyan problémám lenne hogy 2012. őszén vettem egy gépkocsit magánszemélytől. Az autó ideiglenesen ki volt vonva a forgalomból, így kipróbálni nem volt lehetőség. Az eladó semmilyen hibát nem említett. Pár nappal később kiderült hogy az autónak nagyon is sok baja van. A hűtő lyukas volt, az autó törve volt (a kárpit alatt az ajtó színe más), az autó beázik esőben, és még nincs vége. Az eladót felhívva azt mondta ő elmondta a hibákat, majd mire megkérdeztük mégis milyen hibákat, azt válaszolta hogy nem a hibákat hanem a javításokat. (Elvileg ő több százezret költött a kocsira) Majd később elvitt egy autószerelőhöz hogy megnézzék a kocsit. Kiderült hogy csak a kipufogót javította a szerelő úr, amiről számlát nem adott, sőt az eladónak semmiről nincs számlája, holott azt mondta van. Fel akart ajánlani 15.000 Ft-ot, de ez sajnos a töredéke sincs a javítás árának. Mit lehet tenni ilyenkor? Közben elvittem egy szervizbe a gépkocsit ahol kaptam egy részletes átvizsgálást követően véleményt, illetve pár dolgot meg is csináltattam. Mi a legjobb megoldás hogy megkapjam a javítás árát? (A kocsit meg szeretném tartani) Köszönöm2013. febr. 17. 11:47
21/41 A kérdező kommentje:
6 hónap szavatosság!
2013. febr. 17. 12:51
22/41 anonim válasza:
18-as v ok . 6-hó gari? Te jól vagy? Nincs itt semminemű garancia!! Miért nem a bíróságon vagy ! Miért itt kérdezősködsz!!! Szórakozol?
24/41 anonim válasza:
Nem nagyon szeretnélek elkeseríteni, valóban létezhet eltitkolt hiba, amiért igenis az eladó kell hogy feleljen. Csak q*rva nehéz bizonyítani hogy ezek tényleg eltitkolt hibák. Sajnos ő azt fogja mondani hogy tájékoztatott téged mindenről, és őt végi az ártatlanság védelme mindaddig amíg te be nem bizonyítod hogy nem mondta el a hibákat. De azt hogyan szeretnéd bizonyítani?
26/41 A kérdező kommentje:
Nem garancia. Szavatosság. Tudjátok mi a különbség? Akkor minek szóltok bele? Amúgy bizonyítani azt hogy ő nem tudta csak az adásvételivel tudná ahol a hibákat kötelező felsorolni, de még csak azt se írtuk bele hogy tájékoztatott.
2013. febr. 17. 13:13
27/41 anonim válasza:
Nem vagyok benne biztos hogy az adásvételiben szerepelnie kell. Sok szerencsét kívánok neked ebben az ügyben, de szerintem azzal lesz legnagyobb bajod, hogy rábizonyítsd hogy nem informált téged.
Itt egy link, ami hasonló esetről szól
28/41 anonim válasza:
Idézet az adásvételiből:
"A vevő a gépjárművet megtekintett,és kipróbált állapotban megvásárolta"
Ha ez szerepel a tiédben akkor az a baj,ha nem,akkor meg az..
29/41 anonim válasza:
Szavatosság csak akkor van ha beleírják,mert akkor ennyi erővel veszek egy gépet 1 óra alatt elpusztítom és visszaviszem hogy nem kell mert elpusztítottam.
Sajnálom,de hibát követtél el ,aminek megfizeted az árát.Ha jogi útra tereled akkor sok sikert hozzá!Én ebben már nem látok lehetőséget hogy a pénzedből visszakapj akármennyit is.
30/41 anonim válasza:
Tudomásom szerint magánszemély mondhatja, hogy kapugarancia van, ha ezt elfogadod viszed, ha meg nem akarod elfogadni, ott hagyod. Én is szoktam seftelni -nem autóval, sajnos- de jó előre közlöm, hogy garanciát nem áll módomban vállalni, ha ez nem tetszik, go és lehet máshol megvenni. Nem említetted, hogy milyen autó és mennyi volt a vételára. Én jó egy éve vettem olcsóért egy kocsit, még 2x annyit kell ráköltenem, de eszembe nem jutott az előző tulajt beperelni, láttam, hogy mit veszek. Az eszedbe sem jutott, hogy esetleg tényleg nem tudott róla, mert esetleg második tulaj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!