Használt autónál rejtett hibák javítása kinek a költsége?
Figyelt kérdés
Üdv mindenkinek. Olyan problémám lenne hogy 2012. őszén vettem egy gépkocsit magánszemélytől. Az autó ideiglenesen ki volt vonva a forgalomból, így kipróbálni nem volt lehetőség. Az eladó semmilyen hibát nem említett. Pár nappal később kiderült hogy az autónak nagyon is sok baja van. A hűtő lyukas volt, az autó törve volt (a kárpit alatt az ajtó színe más), az autó beázik esőben, és még nincs vége. Az eladót felhívva azt mondta ő elmondta a hibákat, majd mire megkérdeztük mégis milyen hibákat, azt válaszolta hogy nem a hibákat hanem a javításokat. (Elvileg ő több százezret költött a kocsira) Majd később elvitt egy autószerelőhöz hogy megnézzék a kocsit. Kiderült hogy csak a kipufogót javította a szerelő úr, amiről számlát nem adott, sőt az eladónak semmiről nincs számlája, holott azt mondta van. Fel akart ajánlani 15.000 Ft-ot, de ez sajnos a töredéke sincs a javítás árának. Mit lehet tenni ilyenkor? Közben elvittem egy szervizbe a gépkocsit ahol kaptam egy részletes átvizsgálást követően véleményt, illetve pár dolgot meg is csináltattam. Mi a legjobb megoldás hogy megkapjam a javítás árát? (A kocsit meg szeretném tartani) Köszönöm2013. febr. 17. 11:47
11/41 A kérdező kommentje:
Teljesen mindegy hogy kipróbáltam-e. Attól a félrevezetésnek jogi következményei vannak lévén hogy minden hibát eltitkolt. Jogilag kérdeztem nem paraszti ésszel. Tudom hogy ki kellett volna próbálni de attól nincs joga így átverni
2013. febr. 17. 12:12
12/41 A kérdező kommentje:
Az hogy nála még nem ázott be azzal nem megy semmire. Ezt meg lehet mondani mikor törték a kocsit.
2013. febr. 17. 12:13
13/41 szántóvető válasza:
Kérdező itt az időtényező számít.a vásárlás óta eltelt több hónap.és az eladó azt fogja mondani hogy nálad ment tönkre.mindenképp beszélj ügyvéddel.én nem sok esélyt adok neked,hiába van igazad.
14/41 A kérdező kommentje:
6 hónapig köteles szavatosságot vállalni a magánszemély! amúgy 3 nappal a vétel után már hívtam hogy nem jó a kocsi
2013. febr. 17. 12:15
15/41 anonim válasza:
16/41 anonim válasza:
Apukám,6 óra alatt taccsra lehet vágni egy autót,nehogymár 6 hónapos garanciát vállaljak rá..
Ez kabaré xD
17/41 A kérdező kommentje:
Pedig köteles minden magánszemély 6 hónap szavatosságot vállalni (nem garanciát!)
2013. febr. 17. 12:26
18/41 anonim válasza:
Na te aztán igazi jó ember vagy! Amikor megakarod venni az autót nem érdekel,hogy milyen.Majd vétel után ,elmész állapot felmérés stb,ezt miért nem tetted meg hamarabb?És pereskedni akarsz,szép. Nem tudtuk meg mit vettél és mennyiért!Attól,hogy ki van vonva a forgalomból még ki lehet próbálni,De amiket felsorolsz azok kiderültek volna próba nélkül is. Az autók 80% törve volt.Miért nem vettél új autót azzal nincs ilyen gond!Csak az nem néhány száz ezerbe kerül! Mi?Olvasd el mit írtál alá a szerződésben!!! Az életben sosem fogsz pénzt kapni! Mehetsz bár hová!!!
19/41 A kérdező kommentje:
igen, azt tök természetes hogy össze volt törve a kocsi. Mit írtam alá? semmilyen jogi lépéseket kizáró dolgot nem írtunk bele.
2013. febr. 17. 12:47
20/41 anonim válasza:
Nos ha megvetted és írtál adásvételit onnantól a Te resszortod.Ha átvertek akkor fel lehet jelenteni de abba sok pénzt kell beleölni és évekig elhúzódhat és nem is biztos hogy lenne belőle valami.tehát egyetlen megoldás maradt:verőlegényekkel meg kell látogatni és beszedni a díjat.
gyakorlatban semmit nem tudsz csinálni mert a Te hibád hogy olyan autót vettél hogy nem próbáltad ki,magyarul a szerlési költségek a tanulópénzed,legközelebb legyél elővigyázatosabb kocsivásárlásnál és vigyél magaddal egy szakit.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!