Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Városban csakis benzinest?...

Városban csakis benzinest? Nem kéne ezt kicsit átgondolni?

Figyelt kérdés

Azt maximálisan aláírom, hogy rövid 2-3Km-es városi távokra csakis benzinest szabad venni, mert a dízel nem melegszik be, ez nem kérdés. Ellenben ha valaki minden reggel-este araszol Budapesten belül 20+20Km-t (szerintem elég sokan vannak így) annak nem kéne ilyen kategorikusan megmondani, hogy város=benzines. Ugyanis a dízel kedvező fogyasztása városban jön ki legjobban, főleg a dugókban. Merem állítani tapasztalatból, hogy egy hasonló kaliberű dízel közel felét eszi egy reggel fél 8-as városi döcögésben, mint egy benzines, ami ilyen távon elég durva különbséget eredményez.

Persze, van logika ebben, hogy városban benzines, de hozzá kéne tenni, hogy rövid távokra.

Kíváncsi vagyok, hogy látjátok ezt?

2013. febr. 12. 09:40
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Hát én meg autót nézegetek és olvasgatom ezt a benzin vs dízel dolgot,kis városban lakom dugót ritkán látok mondjuk szolnokon,de azt is ritkán pestre meg még ritkábban járok,van hogy megyek vidékre pl:szolnok vagy debrecen de sokszor csak itt a városban megyek el vásárolni,most egy 1,4 es benzines autóm van ha csakkint megyek nem vészes a fogyasztás de így városban szarkodásnál pláne hogy tél van gyorsabban fogyik az üzemanyag,csak félek a dízeltől mert sok rosszat is mondtak már róla és mivel nem vagyok milliomos el rettent mikor azt mondják egy javítás több százezer forint így ilyen dolgok mellet elveszíti a dízel az előnyét a fogyasztást,én úgy évi 13000km et szoktam menni ha kiszámolom hogy a mostani autó ami van új kora óta van nállam 12 éves és ez alatt 143000km ment bele.
2013. febr. 14. 16:57
 22/25 A kérdező kommentje:
Ha megint újat akarsz, és megint 10 évre, akkor simán megéri a dízel. Így nincs benne az a rizikó, hogy veszel egy lehajtott sz@rt. Ne feledd: a benzines BIZTOS, hogy sokkal többet eszik, mint a dízel, az viszont csak LEHETSÉGES, hogy a dízelre többet kell költeni, nem 100%. 143e Km-en 1,1 millió körül spórolsz üzemanyagon. Kb. 600 ezerrel többet fizettél az autóért, de eladásnál is többet ér majd legalább 100-al. Akkor maradt 600 ezred rákölteni, amit vagy rá kell, vagy nem, de ilyen kevés km-nél nagyobb rá az esély, hogy nem.
2013. febr. 14. 17:11
 23/25 anonim ***** válasza:
Na igen csak ez az hogy új kocsira nincsen pénzem hitelt meg nem akarok ebben a szar világban a nyakamba venni
2013. febr. 14. 21:05
 24/25 A kérdező kommentje:
Használtban ugyanígy igaz a dolog, csak válogatni kell rendesen. Sokan nem is gondolnák, hogy milyen jó vételek vannak persze a piaci ár fölött.
2013. febr. 15. 00:20
 25/25 anonim ***** válasza:
Hát nézegetem a kocsikat de nem tudom melyik a jó meg melyik a rossz vétel.
2013. febr. 15. 00:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!