Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzin vagy dízel?

Benzin vagy dízel?

Figyelt kérdés
Tiszerintetek melyik jobb és miért? Írhattok előnyt- hátrányt is.

2013. febr. 7. 17:20
 1/8 szántóvető ***** válasza:
benzin-gáz,mert olcsóbb,főleg ha sokat mész.
2013. febr. 7. 17:25
 2/8 anonim ***** válasza:
Ez több dologtól függ, nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy melyik a jobb.
2013. febr. 7. 17:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Férjem a dizelre esküszik. Mert kevesebbet fogyaszt egy dizel autó,meg erősebb. Azt hiszem ezeket mondta... :) Nekem meg oly mindegy,csak vigyen el A-ból B-be :)
2013. febr. 7. 17:31
 4/8 anonim ***** válasza:
Ez attól függ, mire használják. Egy városban használt kisautóba benzines a jobb. Egy nagyobb autót általában sokat használnak városon kivül is, abba inkább dizel kell, mert egy nagy autóban a benzines nagyon sokat fogyaszt. Nekem is a dizel jött be, mivel sokat járkálok össze-vissza, és elég nagy autóm van. Benzinmotorral enne vagy 12-13 litert az én vezetési stilusommal, igy meg 7-7,5-öt eszik.
2013. febr. 7. 17:42
 5/8 anonim ***** válasza:
Én városra is csak dieselt vennék, mert a fogyasztásbeli különbség városban a jelentős. Hosszú utakon a benzines fogyasztását is le lehet vinni, de városban sokat esznek a benzinesek.
2013. febr. 7. 19:14
 6/8 anonim ***** válasza:
a dízel nem bírja a városban ezt a mész--meg állsz--mész--meg állsz stílust, ugyhogy városba egyértelmű benzines kell, amennyit sporolsz az üzemanyagon dízellel, kétszer annyi a javítása
2013. febr. 7. 20:18
 7/8 anonim ***** válasza:

"a dízel nem bírja a városban ezt a mész--meg állsz--mész--meg állsz stílust, ugyhogy városba egyértelmű benzines kell,"

-Azt nem a dízel nem bírja, hanem a bal lábam! :( A dízellel nincs ilyen szempontól gond, az 1.6 HDi-mben most van 260 ezer km, enek 3/4-e városban került bele.

"amennyit sporolsz az üzemanyagon dízellel, kétszer annyi a javítása"

Ezzel is vitatkoznék, egy mai benzines autóban is vannak méregdrága alkatrészek, hogy ne említsek mást, pl. a légtömegmérő, vagy a Renault-ok gyújtótrafója, ami egy alapos motormosástól is meghal, és db-ja 40000 Ft.

2013. febr. 7. 22:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Viszont ha céges munkához kell, kiküldetési rendelvényes elszámolással, akkor egyértelműen benzines, lehetőleg 1,6-os motorral. Annak 9,5 liter a NAV normája, míg a 1500 feletti dízelnek csak 6,7 liter.
2013. febr. 7. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!