Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A motorblokk alján ég a kosz....

A motorblokk alján ég a kosz. Normális ez?

Figyelt kérdés

Van egy 125m3 motorom és mikor vizes részen megyek vele, a blokk aljára felverődő vízből a kosznak ahogy a meleg blokkal érintkezik enyhén füst szaga van. Ezt tegnap is észleltem, száraz időben, valamennyi kosz volt az alján.

Találkozott, már valaki ilyen problémával? Ez normális?

Egyéb infók: 13,5g-os görgőt kicseréltem benne 14,5-ösre, így nem 8 ezren pörög folyamatosan, hanem 6-7 ezer körül. Bár nő a terhelése, de szerintem ez nem okozhat gondot. A motor hőfok a vízhűtő mérő szerint normális közép állásban van, mint előtte is volt.

Olaj 15w40 helyett 10w40 van benne, van benne rendesen, hűtővíz is van.

Kymco Grand Dink 125

Köszi

2013. febr. 6. 07:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Normális...
2013. febr. 6. 10:21
 2/3 anonim ***** válasza:
A füstöt nem kevered össze a gőzzel? Mert ha a forró kipufogóra víz kerül akkor abból gőz lesz, ami normális.
2013. febr. 6. 16:37
 3/3 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a választ.

Tegnap lemostam az alját, kis olaj volt rajta, olajcsere maradék, de amúgy tiszta volt. Még a fürészporra gyanakodom ami az utakra van szorva.

Nem füstöl csak gözölög, meg egy picit égett szaga van.

2013. febr. 7. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!