Segítség! Hogyan vakarjam le a régi rászáradt mocskot a motorom kerékagyáról hogy ismét visszanyerje fényét?
Ez erősen függ attól hogy mivel volt bevonva.
Gondolom sima alu, ha igen akkor a legjobb módszer ha finoman átcsiszolod az egészet, aztán pedig polírozod, vagy políroztatod.
Ha mindent jól csinálsz/csinálnak akkor a végeredmény tükörfényes lesz.
Próbálkozhatsz erős oldószerrel is. Én a helyedben bioetanollal meg ronggyal kezdeném, aztán lehet még próbálgatni hígítókat, vagy vannak elég jó tisztító spray-k/ habok(csak ezekből a jók elég drágák) vagy esetleg kromofággal. De az lehet többet ártana mint használna...
Jobban járnál ha kifűznéd a kereket. Akkor szépen meglehetne csinálni.
Mielőtt még nekiállsz mindenféle oldószerrel pacsmagolni a gumit legalább szedd le róla! Meg a motorról se árt leszedni, nehogy annak a festését is leszedje...
Pedig a befűzés egyszerű :)
A centrírozás, na az már nem az. De néhány bicajos boltba megcsinálják a centrírozást 1-2000ft-ért.
Ha megfelelően van szét és összeszerelve akkor nem ront az élettartamán.
Én Pannónia kereket csináltam nemrégiben. Csak ott a küllők hosszával is gond volt(gyári küllők közül sok túlnyúlt) úgyhogy azt újra is fűzte nekem a szerelő. Meg kiegyengette a felniket...
Így volt 5000. És sokkal jobb mint előtte volt :)
Én ezzel takarítottam meg a kereket (kerékagyat)
amikor az első telóból ráfolyt az olaj a szimering miatt:
"brigéciol"
tökéletesen letisztította
és nem is kellet sok belőle.
A végén meg lemostam vízzel.
Ja,és nem kellet kifűzni a kereket.
Szépen ecsettel meglehet takarítani. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!