Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tudnám lebeszélni a...

Hogyan tudnám lebeszélni a páromat az autócseréről?

Figyelt kérdés

Két éve van egy autója hitelre,és most le szeretné cserélni mondván, hogy egy másik gázolajos, jobban fogyaszt, több az extra.A mostani városban 8-9 L,míg amit kinézett 4,5 L. Rendesen tudja minden hónapban fizetni a törlesztőt.Be akarja adni,és másikat kihozni helyette. Én azt gondolom,hogy nem érdemes cserélgetni évente,kétévente agy autót, azért,mert egy másikban több felszereltség van. Tényleg olyan sokat jelentene, hogy a másik autó pár Literrel kevesebbet fogyaszt?

Szerintem az még nem indok. Hogyan tudnám rábeszélni,h ne cserélje le azt, ami már bevált?

Köszönöm!

2013. febr. 3. 19:48
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Ez szerintem privát dolgotok....

Mit mondasz neki ha innen jön az okosítás ?!

Ha az én párom innen idézne vagy hivatkozna ,nem is tudom ...jót szórakoznék...

2013. febr. 3. 19:56
 2/17 anonim ***** válasza:
Figyelj ameddig nem vagytok közös kasszán szerintem ne foglalkozz vele. Ha meg mégis közös kasszán vagytok akkor szerintem engedd meg neki, mert ha sokat közlekedik akkor fele annyiba kerülne mint most. De lehet az is közrejátszik hogy azaz autó nagyon tetszik neki, kényelmesebb, biztonságosabb, kevesebbet fogyaszt, van visszataszító ereje. Ezt onnan tudom hogy nekem egy Ford Focus kombin van haveromnak meg egy VW polo-ja. Múltkor mentem a pólóval és majd letoltak az útról a terepjárók meg az ilyen nagyobb autók pedig átléptem a sebességkorlátot míg ez a Fordal nem nagyon szokott előfordulni.
2013. febr. 3. 19:57
 3/17 A kérdező kommentje:
Most egy Peugeot 407 van, és Volkswagen Passatot szeretne. Ugyanúgy 2000 Cm3, mint a Peugeot, csak az vmi PD TDI. Nem nagyon értek hozzá. Félek, hogyha nem válik be a másik autó...bajok lesznek vele.
2013. febr. 3. 20:02
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy mennyit megy egy évben.

420Ft-tal számolva 10000km üzemanyagköltsége 8 l fogyasztással: 336.000 Ft

Ugyanez 4,5 l fogyasztással: 189.000 Ft

Megtakarítás 10.000 km alatt: 147.000 Ft

Ha több tízezer kilométert megy évente, akkor megérheti. Ha nem, akkor szerintem nem, főleg hogy egy új használtautó azért nem kockázatmentes. Bár azt nem írtad, hogy használt e vagy új, ha új, akkor az előző mondatomat hagyd figyelmen kívül. De nem ilyen egyszerű a döntés, ti látjátok át jobban a helyzetet, mi azt se tudjuk milyen autókról van szó.

2013. febr. 3. 20:03
 5/17 anonim ***** válasza:
Akkor ezek szerint használt, mivel új PD TDI már nincs. Akkor viszont nem árt vigyázni, mert ha kifog egy rossz példányt az zsebbenyúlós lehet.
2013. febr. 3. 20:05
 6/17 anonim ***** válasza:
47%

"Most egy Peugeot 407 van, és Volkswagen Passatot szeretne."

Végre megjött az esze! Jobb későn,mint soha...

2013. febr. 3. 20:06
 7/17 A kérdező kommentje:
Sokan mondják, h a Peugeot sem jó. Igaz volt már problémája, akksi csere, fűtés. De ez ugyanúgy ott lehet egy másik autóban is. Nem? Most akkor miért kell egyből eladni,és lecserélni egy másikra.Annak is lehet baja. Ezt már mondtam neki is..de hajthatatlan
2013. febr. 3. 20:07
 8/17 anonim ***** válasza:
25%
6-os, a számból vetted ki a szót :D
2013. febr. 3. 20:08
 9/17 anonim ***** válasza:
65%

"Most egy Peugeot 407 van, és Volkswagen Passatot szeretne."

Az előzőeknek üzenném, akik fikázták a peugeot-ot, és hogy "megjött az esze" mert volksvagent akar venni felkiáltással éltek.

Nem vagyok francia párti, (Opelom van, de japán motorral), de ne magasztaljátok már az egekbe azt Volkswagent. Nagyon jó autó, de mindenki által köztudott, hogy iszonyúan túl van árazva. Személy szerint nekem (és sok másnak is) nem ér annyit, amennyit gyakran kapni szettnének érte.

2013. febr. 3. 20:26
 10/17 anonim ***** válasza:
42%
20:26! 20:08-as vagyok. Elárulom, hogy nem Volkswagen-em van és nem is Audim. Én is Opellal járok. Viszont volt francia autóm és azért van különbség a német és francia kocsik között. Ráadásul olyan gyárban dolgozok gyártásmérnökként, ahol ismert német autómárkák számára is gyártunk alkatrészeket. Ha minden alkatrészt olyan minőséggel és precizitással gyártatnak mint nálunk, akkor ez jogos is.
2013. febr. 3. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!