Hogyan tudnám lebeszélni a páromat az autócseréről?
Két éve van egy autója hitelre,és most le szeretné cserélni mondván, hogy egy másik gázolajos, jobban fogyaszt, több az extra.A mostani városban 8-9 L,míg amit kinézett 4,5 L. Rendesen tudja minden hónapban fizetni a törlesztőt.Be akarja adni,és másikat kihozni helyette. Én azt gondolom,hogy nem érdemes cserélgetni évente,kétévente agy autót, azért,mert egy másikban több felszereltség van. Tényleg olyan sokat jelentene, hogy a másik autó pár Literrel kevesebbet fogyaszt?
Szerintem az még nem indok. Hogyan tudnám rábeszélni,h ne cserélje le azt, ami már bevált?
Köszönöm!
Ez szerintem privát dolgotok....
Mit mondasz neki ha innen jön az okosítás ?!
Ha az én párom innen idézne vagy hivatkozna ,nem is tudom ...jót szórakoznék...
Attól függ, hogy mennyit megy egy évben.
420Ft-tal számolva 10000km üzemanyagköltsége 8 l fogyasztással: 336.000 Ft
Ugyanez 4,5 l fogyasztással: 189.000 Ft
Megtakarítás 10.000 km alatt: 147.000 Ft
Ha több tízezer kilométert megy évente, akkor megérheti. Ha nem, akkor szerintem nem, főleg hogy egy új használtautó azért nem kockázatmentes. Bár azt nem írtad, hogy használt e vagy új, ha új, akkor az előző mondatomat hagyd figyelmen kívül. De nem ilyen egyszerű a döntés, ti látjátok át jobban a helyzetet, mi azt se tudjuk milyen autókról van szó.
"Most egy Peugeot 407 van, és Volkswagen Passatot szeretne."
Végre megjött az esze! Jobb későn,mint soha...
"Most egy Peugeot 407 van, és Volkswagen Passatot szeretne."
Az előzőeknek üzenném, akik fikázták a peugeot-ot, és hogy "megjött az esze" mert volksvagent akar venni felkiáltással éltek.
Nem vagyok francia párti, (Opelom van, de japán motorral), de ne magasztaljátok már az egekbe azt Volkswagent. Nagyon jó autó, de mindenki által köztudott, hogy iszonyúan túl van árazva. Személy szerint nekem (és sok másnak is) nem ér annyit, amennyit gyakran kapni szettnének érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!