A nagypapám alkoholistának számít így? Hogyan tudnám lebeszélni az ivásról, és a tudtára adni, hogy nekem ez nagyon nem tetszik és féltem őt?
Most lett 70 éves a nagypapám, és már jó ideje minden nap több felessel is megiszik egy pálinkát, van, hogy részegre issza magát - de nem arra a dühöngős részegre, sosem, csak mindig sokat beszél össze-vissza, dülöngél... Szóval, na. És ez már pár éve így megy.
Én 16 éves vagyok. Tudom, hogy nagyon szeret engem, és én is őt, ezért gondolom, hogy esetleg hallgatna rám, és megpróbálná abbahagyni az ivást, mert a végén még teljesen tönkreteszi magát. El tudom képzelni, milyen szörnyen nehéz lehet leszokni bármilyen kényszerbetegségből, de hiszem, hogy értem - értünk - legalább megpróbálná.
Szeretnék beszélni vele erről, de fogalmam sincs, hogy kezdjek bele, mit mondjak neki.
Tudnátok segíteni ebben? Ti mit tennétek a helyében? Már a nagymamát is kivan tőle, hogy folyton iszik. De mondom, sosem erőszakosra, csak arra a beszélős-lassú-dölöngélős részegre.
Nagyon megköszönném a normális válaszokat!
Szükségem van a segítségetekre. :(
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!