Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » S51-est vettem de az eladó...

Sacamiki kérdése:

S51-est vettem de az eladó nem tudott róla mondani semmit mert ő is kapta. Igy nem tudom, hogy bejáratós-e vagy sem. Mikor elér egy felsőbb fordulatot csörög az egész, szerintem a motorbol jön. Csak menetközben van ez. Üresjáratnál semmi. Vki?

Figyelt kérdés
2013. febr. 2. 11:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

# 8/10

Ezek szerint Te is csak az a gyűrűt cserélgető típus vagy...

Én javaslom ha már simsonozol 20 éve akkor egy kettő szakkönyv,esetleg használati útmutatót elolvashatnál.

Nem csak akkor szokták fúrni a hengereket hogy nagyobb legyen a köbcenti,hanem a dugóhoz fúrják a hengert,jó fontos a gyűrű is de ha csak gyűrűt cserélgetsz benne az sem jó mert beletörik és lehet széthúzni a blokkot hogy kiszedd a maradékot belőle.

És ha kopott dugattyút nem láttál akkor mérjél egyet nézd meg a gyári méretét és hogy a használtnak mennyi hiányzik belőle.

2013. febr. 4. 10:52
 12/20 A kérdező kommentje:

Tehát szétszedtem!

Ami látszik rajta:

-Dugattyu teteje fekete a koromtol :D

-Dugattyu tetején le van törve egy pici darab (a felső gyűrű _felett kb 1mm) de a gyűrű nem sérült.

-Dugattyu a karon oldal irányba mozog kb 4mm-t.

-Főtengelyen a kar mozog oldairányba kb 1cm-t.

2013. febr. 4. 15:20
 13/20 anonim ***** válasza:

Az nembaj,ha a hajtókar mozog,sőt. Kell is mozognia oldalirányban.

Axiálisan viszont nem kotyoghat,mert az az alsó tűgörgő végét jelzi.

2013. febr. 4. 15:36
 14/20 A kérdező kommentje:
kotyogni nem kotyog a hajtókar akkor szerintem alsó görgő rendben van. A dugattyü mint ha egy picit kotyogna a karon szóval oda teszek egy uj görgőt csapszeggel. Maga a dugattyu, hogy le van törve egy kis darabaz jelent vmit? Vegyek egy uj dugattyut? Ha igen milyet? Az lehet a csörgés oka?
2013. febr. 4. 16:30
 15/20 anonim ***** válasza:

érdemes venni új dugót és felfuratni ilyenkor.mivel ezek nem pörgős gépek,mármint 6000fordulatnál nem prögönek többet így az olcsóbb dugókkal is elmegy,de azért sosem árt ha valami japán dugót teszel bele.

Simson.hu nézelődj körbe egy picit.

Üdv!

2013. febr. 4. 20:07
 16/20 A kérdező kommentje:

nah ma vettem bele uj dugattyut, csapszeg stb.

A boltba bevittem a hangert és lemértük. mondta, hogy nem kell furni mert zépen pászol. Holnap bele is teszem!

Az lenne a kérdésem, hogy ha beleteszem a dugattyut DE nincs megfurva akkor is be kell járatni utánna? Ha igen hogy? Köszi

2013. febr. 5. 16:28
 17/20 anonim ***** válasza:
Be kell járatni igen, mert az új dugattyúnak hozzá kell kicsit kopni a régi hengeredhez. Szerintem olyan 500 km után kezdheted néha pörgetni.
2013. febr. 6. 15:17
 18/20 anonim ***** válasza:
Azt remélem nézted,hogy a nyíl a dugón előre mutasson..
2013. febr. 6. 16:17
 19/20 A kérdező kommentje:

figyeltem a nyilra meg ahogy tudtam mindenre és sikerült is beletennem az uj dugattyut. De most meg elinduláskor rögtön hallani pici csörgést ami eddig nem igazán volt. Ha teszek bele kokszosabb keveréket és bekopik utánna hátha elmul.

vagy nem?

2013. febr. 6. 16:58
 20/20 anonim ***** válasza:

Alapjáraton is csörög?

Meg kellene nézni illetve szólj egy havernak hogy óvatosba húzogassa a gázt és próbáld meg fülelni hogy honnan jöhet a csörgés.

Milyen a csörgés?

Fordulatfüggő?Kopogó?Súrlódást is hallani?Csattogó?

kisebb fordulaton is csinálja?

Mikor csak új dugót teszel bele akkor is bejáratósként kell kezelni,mert ugyanúgy össze kell kopni a dugónak meg a gyűrűknek.

2013. febr. 6. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!